Vinter-put and take-fiskeri – Oxriver


Bonus

En lille fugl hyggede sig med de tabte krummer fra mit næsten færdigt-spiste rundstykke. Den syntes ikke at lade sig mærke af vores tilstedeværelse.
Jonas, som jeg betragter som en god ven og fiskemakker, så ud til at hygge sig ligeså meget over det lille nye bekendtskab som jeg gjorde det.
20 cm. fra mine støvler gik den dernede og smovsede velfornøjet. Selv da jeg bukkede mig ned for at fange den i et stille øjeblik, blev den bare stående og kiggede på mig.

Lille fugl

Jeg bliver personligt høj af den slags oplevelser.

Fiskeriet

Vi var 3 mand afsted denne lørdag d. 27 december. Kulden frøs vandet til is i stang-øjerne og kun aktivt fiskeri, konstante kast, kunne holde et fornuftigt hul så linen stadig kunne passere igennem dem.

Karsten, en god ven og kollega, fiskede med fluestang, og med det rette sind – skift flue til man finder den rigtige – gik der heller ikke lang tid før han landede en regnbueørred lige omkring de 3 kg.

Jonas havde sat en bronze-spinner på og gik langs put and take søens 1 km. lange å-system. En bækørred blev landet og dagen var kun lige begyndt.

Jeg selv havde ikke mærket noget på det tidspunkt. Jeg fiskede med et lille Kinetic Bandit blink, som altid står mig bi, dog ikke lige denne dag. Altid, blev til nogengange eller ofte.

Det jeg vil kalde Danmarks bedste allround spinner, en Mepps Aglia med sølvblad i str. 4, blev spændt for og så gik det stærkt. bam… bam.. bam.. 3 fisk på 10 minutter. 2 bækørreder og en regnbue.

Jari med fisk

Jeg forsøgte at gemme mine fisk for at foregive ikke at have mærket noget overfor de andre, men glæden over fangsterne og muligheden for at hovere bare en smule, for derved føle mig en smule god, tog over.

Karsten fik igen fisk på fluen og jeg selv som kun kunne fange fisk i å-systemet, kunne undrende konstatere, at begge Karstens fisk huggede i søerne som ikke ville give mig én eneste til samlingen. Jeg klagede ikke..

Som tiden gik og vi intet mere mærkede, prøvede vi alle lidt af hvert. Jonas fik et godt hug på et gennemløbsblink, men det blev ved det.
Jeg havde intet mærket i en time, og valgte derfor at gå tilbage til å-stykket som havde givet mig de 3 fine fisk.

Ikke i min vildeste fantasi havde jeg tænkt tanken, at det samme scenarie skulle kunne udspille sig igen. Bam.. bam.. bam..

2 bækørreder og en regnbue..

Hvor heldig har man lov til at være.

DSCN3218

Vi fik i alt 9 ørreder på 5 timer. For nogle ikke så mange og for os, ganske fornuftigt og tilfredsstillende.

Så er det dejligt at dele en fangstrapport!

Godt nytår!

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler