Tjæreborg Fiskepark


September 2013

IMG_2856

Indkørsel til Tjæreborg Fiskepark

I en gammel grusgrav ved Tjæreborg er der for ca. 25 år siden anlagt en fiskepark med to søer som overrasker positivt ved første syn, idet området hvor fiskeparken er anlagt ligger i et naturskønt område med store træer og god læ rundt ved søerne.

IMG_2771

Solopgang ved store sø

Søerne har et areal på 13000 kvadratmeter, vandet er klar og rent i den store sø, mens det i den lille sø er lidt mere grumset at se på.

IMG_2784

Lille sø

Der er ikke til og fra løb til søerne, men alligevel har der ikke været problemer med for høje temperaturer her i sommer da søerne har en god dybde, den store sø er ned til 8 meter, mens den lille er ned til 4 meter, det giver fiskene mulighed for altid at finde et sted hvor vandet ikke er for varmt.

IMG_2823

Store sø

Rundt om søerne er der opstillet borde, bænke og affaldsspande. Da jeg var der gik der en mand rundt og samlede det affald op som nogen havde “glemt” at smide i de opstillede affaldsspande, området er rent og pænt, græsset slået og træerne rundt ved stierne omkring den lille sø er klippet så det er nemt at komme igennem.

IMG_2790

Sti rundt om lille sø

Ved den lille sø er der anlagt en platform hvor gangbesværede og kørestolsbrugere har mulighed for at sidde med fiskestangen og få nogle gode timer ved søen, der kan køres helt ned til søen i bil efter aftale med ejeren.

IMG_2776

Platform ved lille sø.

Da det er første gang jeg besøger stedet er jeg meget spændt på om rygterne om store fisk holder….. jo det gør de, idet jeg fangede tre fisk hvor den mindste vejede 1,6 kg, den største over tre kg.

IMG_2809

De tre fisk jeg fangede

I sæsonen bliver det udsat fisk dagligt, ellers bliver der udsat efter hvor mange der har fisket i søerne.

IMG_2841

Store sø set fra nordøst

Fiskene der bliver udsat i sommerperioden vejer imellem 1 og 8 kg i forår og efterår når der er lidt køligere bliver der udsat fisk op til 10 kg. Der er ingen fangstbegrænsninger i søerne. Bækørreder bliver udsat to gange i foråret og een gang i efteråret.

I søerne findes der regnbueørreder, bækørreder, kildeørreder, ål, karper, steelhead, gedder, skaller, aborrer og brasen.

tre knægte fra Tjæreborg Fiskepark med fire store ål

Tre store drenge med fire store ål ( billedet er en kopi fra Tjæreborg Fiskeparks facebook side)

For kort tid siden blev der fanget fire store ål af tre drenge, ålene målte imellem 81 og 96 cm , de to af dem blev genudsat i den lille sø hvor de var blevet fanget, så der går jo mindst to store ål i søen, ejeren fortæller de sætter ål ud hvert år og da der ikke er græs helt ned til søen har ålene ikke rigtig mulighed for at vandre et andet sted hen. Ålen vandrer gerne igennem græs til andre vandløb eller søer, hvis græsset går helt ned til vandkanten.

Kiosk put and take

Indgang og kiosk set fra østsiden af store sø

FACILITETER.

Kiosken har åbent i sæsonen og er velassorteret med både endegrej, agn , mad og drikkevarer, desuden kan der lånes fiskestang, betaling for fiskeri foregår også her. Udenfor sæsonen er der selvbetjening af betaling for fiskeri, da kiosken er lukket i vinterperioden.

Der er handicapvenligt toilet som er rent og pænt. Der findes rensebord med rindende vand , grill til fri afbenyttelse og en fryser.

Rense put and take

Renseplads og grill

PRISER

Priser i DKKVoksneBørn u/14 år
Pensionister o/65 år
1 time4035
2 timer7060
3 timer9080
4 timer11095
6 timer140120
Dagkort220180
20 timer400350

Priserne er for en stang , halv pris for stang nr. to.

Mit første besøg i Tjæreborg Fiskepark blev en meget positiv oplevelse og det er bestemt ikke sidste gang jeg besøger stedet.

Kan kun anbefale stedet som er et besøg værd.

Tjæreborg Fiskepark
v. Bjarke Sejerup
Hulvej 31 b
6731 Tjæreborg
tlf.75 17 61 21
www. tjæreborg-fiskepark.dk

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler