Sølvdal Lystfiskersøer


Inde imellem høje og brede træer, ligger Sølvdal lystfiskersøer smukke og indbydende. Der er altid læ at finde og skulle det regne, er der også to læskure en ved hver sø.

IMG_1119

Mine mange ture til Sølvdal lystfiskesøer har givet mig en god portion erfaring og kendskab til søen.

Når jeg sidder ved søen og kan høre fuglene synge, dyrenes puslen inde mellem træerne og når der ingen bilstøj eller andet er til at forstyrre. Har jeg fred og ro til at fundere over, hvorfor mon fiskene bider, eller ikke bider den pågældende dag.  Årsagerne kan der jo være mange af, men vind og vejr har en betydning. Halvkolde dage med rusk og regn giver aldrig det bedste resultat og i modsatte ende giver rigtig varme dage også sjældent det store. De dage som ikke er som de ovennævnte dage, men alligevel ikke giver fisk, har jeg endnu ikke fundet grunden til. Her er det bare at prøve alt der er i grejkassen, enten for at finde farven på powerbaiten der kan lokke den dag, hastighed eller dybde den skal fiske i. Eller om spinneren, blinket eller gennemløbsblinket er den det rette og om fiskene går dybt eller i overfladen o.s.v.

Mine erfaringer gjort ved søerne omkring fiskeriet.

De fleste af mine ture giver til Sølvdal Lystfiskersøer fisk med hjem, men selvfølgelig er der også dage, hvor fiskene ikke vil hverken det ene eller andet.

De fleste ørreder jeg har fanget i søerne, er taget på powerbait, i neongrøn med glimmer , hvor forfanget er ca. to meter langt, efter et bobleflåd med en trekrog str. 16 eller 18, monteret for enden af forfanget, som jeg spinner langsomt ind. Virker det ikke, bliver spinnere, gummidyr eller orm forsøgt , nogle gange med stor succes.

IMG_1038

Disse fem er fra en af mine mange ture til Sølvdal Lystfiskersøer

Nogle gange er det bundsnøren der bliver kastet i vandet, men jeg har oplevet at det giver mest i vinterperioden, her kan bundsnøre-metoden med bly på bunden og powerbaiten hængene et stykke over være effektiv. Fiskeriet er dog som alle andre steder, hvor det generelt betaler sig med aktivt fiskeri. Altså hvor man opsøger fiskene ved at gå rundt og kaste efter dem overalt i søen.

Det bedste resultat i søen fås med bobleflåd eller bombardaflåd, med godt 2 meter line efter, en lille trekrog og neongrøn powerbait med glimmer, trukket langsomt ind.

Faciliteter

Borde og bænke findes rundt om søerne. Her er det er muligt at sidde og nyde evt. medbragt mad og drikke, ligeledes er der opstillet affaldsspande i hele området.

Overfor søerne er der anlagt en fodboldgolf bane, som der er indvielse af d. 30 juni, så ikke kun lystfiskeren, men også resten af familien kan få en god oplevelse.

Der er anlagt to mindre selvstændige søer der udgør put & take søerne. I begge søer er der en lille ø som giver et dejligt miljø.

IMG_1032


Inde imellem træerne bag betalingsskuret, står der et andet skur med wc, ikke moderne med rindende vand , men det kan bruges i nødstilfælde.

Plads til rengøring af fiskene mangler, det har der tidligere været, men er desværre blevet ødelagt og ikke genopbygget. Men intet problem for mig og er man lidt til de gamle dages gamle rense-traditioner, kan man sagtens hygge sig nede i græsset og få det ordnet der. Som nævnt er der rigeligt med skraldespande til det udrensede efterfølgende.

Der bliver udsat fisk ca. en gang i ugen i sæsonen, de er i størrelsen fra 700 gram og op til 8 kg.

Arealet omkring søerne er meget velholdt, hvor græsset bliver slået jævnligt, siv og lignende langs kanter bliver holdt nede i et acceptabelt niveau.

IMG_1113

Vandet kan være lidt grumset efter regn og det har ikke nogen betydning smagsmæssigt, fiskene smager godt.

Jeg haft mange gode timer ved disse søer, hvor der desuden er nemme vilkår for gangbesværede, da der er flere steder hvor man kan køres helt ned til søerne.

Alt i alt et dejligt område at opholde sig i og skønne søer hvor fiskeriet generelt er givtigt.

Åbningstiden er fra 6.00 til 22.00 året rundt , undtagen ved is på søerne

Priser:

2 timer 70 , 3 timer 90, 4 timer 110, 5 timer 130, 6 timer 150, 7 timer 170, 8 timer 190, 9 timer og derover 200 kr., pr. stang.

Tillægstimer 20 kr. pr stang.

pensionistfiskeri : gratis 2 tillægstimer på alle hverdage ved indløsning af fiskekort.

Der skal som minimum indløses fiskekort på to timer.

Adresse:

Sølvdal Lystfiskersøer
Grindstedvej 14
6670 Holsted
Tlf: 75 39 26 47
Mobil: 26 81 54 44

God tur

Lone

Billede af en af de hyggelige læskure:

IMG_1126

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler