Rømø fiskesø


SeptemberPå vadehavsøen Rømø ligger der en noget anderledes fiskesø.

IMG_2610

Indkørsel til søenMan kører ind ved den sydlige ende af søen som  er anlagt i fyldegraven, det er jorden til diget der ligger lige ved siden af der er taget derfra og de er adskilt af en smal grusvej, hele området fremstår meget velholdt.

IMG_2641

Grusvejen imellem søen og digetDiget giver god læ når vinden er i vest, der kan køres ind med bilen langs diget og parkeres tæt på søen.

IMG_2644

Søen set fra toppen af diget Der er ikke opstillet læskure langs vandet, men der er en overdækket terrasse lige hvor man kører ind i den sydlige ende af søen, med borde og bænke, hvor man kan søge læ for vind og vejr, vi er jo helt derude hvor det næsten altid blæser. I forbindelse med den overdækkede terrasse er der toilet, som også er egnet til handicappede.

IMG_26121

Overdækket terrasse og toilet Søen er 900 meter lang og ca. 40 meter bred, har en dybde på ca. 2 meter, vandet er brakvand, det er en blanding af saltvand og ferskvand, som har udløb i slusen. Søen er startet for 25 år siden og den nuværende ejer har haft søen i 14 år.

IMG_2649

Kig ud over sø og markerPå østsiden er der marker helt ned til søen, hvor der da jeg var der gik heste og græssede, men det er tilladt at gå derover og fiske derfra.

IMG_2648

Søen set mod nordI den nordlige ende hvor søen slutter og på vest siden af diget starter det militære område, som ind imellem kan give nogen støj fra fly som holder øvelse og skyder på den anden side af diget.

IMG_2650

Set fra digetLangs søen er der opstillet affaldsspande og bænke/borde sæt, desuden er der anlagt to plateauer på 9x 5 meter, hvor det er muligt for kørestolsbrugere at fiske fra.

IMG_2653

PlateauDer bliver udsat regnbueørreder i størrelsen fra 600 g til 7 kg, desuden bliver der udsat guldørreder i forbindelse med konkurrencer, som giver en kontant præmie på 500 kr, hvis du fanger sådan een.I sommer perioden er der puljefiskeri som afsluttes i september med en finale, hvor alle vinderne fra de enkelte konkurrencer deltager, man skal mindst have deltaget 5 gange for at få del i puljen.

IMG_2614

Opslag om fiskekonkurrenceVed siden af hvor jeg stod, var der en tysk mand som havde fanget tre pæne ørreder, alle taget på lys grøn powerbait fisket ca. en halv meter over bunden, de var fanget først på dagen.

IMG_26271

Tysk lystfisker med de to af ørrederne som han fangede først på dagenUndertegnede fangede ikke noget på dagen, prøvede ellers lidt af hvert , powerbait på bunden, en lang forfang som blev trukket langsomt og hurtigt igennem vandet, spinnere, både kobberspinner og en gul med prikker blev forsøgt, en mice tail monteret på en lang forfang trukket både langsomt og hurtigt  gennem vandet, til sidst forsøgte jeg med regnorm både højt og lavt i vandet, men der var bare ikke nogen respons fra fiskene, men så flere fisk i vandet , så de var der.

IMG_2638

Kanten set mod sydInde langs kanten af søen er der en del grøde som kan genere når man fisker med spinner og trækker langsomt ind, men ellers generer det ikke.

IMG_2629

Grøde langs kanten Den noget anderledes sø er et besøg værd, hvis du vil fiske i en sø som ikke er som andre og have en speciel naturoplevelse samtidig med.Det er første gang jeg besøger søen men bestemt ikke sidste gang, den barske natur tiltaler mig.ÅBNINGSTIDER OG PRISERSøen har åbent fra solopgang til solnedgang hele året rundt undtagen ved is på søen.                                  Priser på fiskeri er:                                  2 timer 80 kr.                                  4 timer 110 kr.                                  hele dagen 150 kr.Der kan købes fiskekort ved søen hvis ejeren er tilstede, ellers kan der købes her:                                  Kommandørgårdens cafe  Toftum                                  Statoil Servicecenter v/ lyskryds                                  Rømø Holidays Lakolk                                  Dancenter                                  Familiecamping  ToftumDet er muligt at reservere de to platforme uden beregning, ligesom grupper, selskaber og firmaudflugter kan forhandle specialtilbud.                                 RØMØ FISKESØ                                 Juvrevej 107                                 6792 Rømø                                 tlf. : 24 25 39 45                                 v. Christian Lund.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler