Renbæk Fiskersø


November 2014.

Morgenen hvor jeg for første gang ankom til Renbæk Fiskersø ca. 10 km. øst for Skærbæk i Sønderjylland, begyndte noget grå, men det varede dog ikke længe inden solen brød igennem skyerne og det blev en dag hvor efteråret viste sig fra den pæne side, med meget sol en let vind fra øst og ingen regn.

IMG_7618Indkørslen til søen.

Da jeg kørte ind til søen kunne jeg se at området virkede meget velholdt, førstehåndsindtrykket af søen var derfor positiv og det er en noget større sø end jeg havde forventet i meget naturskønne omgivelser. Det er lige mig, med en lidt større sø at fiske i.

IMG_7476Den lille ø.

Søen har et varieret terræn rundt om, med bla. en halvø som det er muligt at komme ud på, en lille ø ude i søen, små træer og buske står jævnt fordelt hele vejen rundt ved søen, som en skøn kulisse er der store træer i baggrunden.

IMG_7546Halvøen på vest siden til venstre i billedet.

På vest siden er det muligt at køre helt ned til vandet, en meget stor fordel for handicappede, mens der på, østsiden er en mindre skrænt som skal forceres for at komme ned til søen, det er muligt at køre i bil hele vejen rundt om søen på en god fast vej.

IMG_7585Vejen rundt om søen.

Efter at have kigget mig lidt omkring besluttede jeg mig for at fiske fra vest siden , ikke langt fra hvor den lille ø ligger smukt ude i søen.

Grejet blev pakket ud og fire stænger gjort klar med bombarda, spinner, orm og bundsnøre.

IMG_7493

Skulle fiske med to stænger, så valget faldt på orm på en enkeltkrog med en ca. een meter lang forfang, den blev kastet godt ud i søen, efterfølgende fik jeg bombardaen gjort klar til brug, med en to meter lang line monteret med en lille trekrog i enden, hvor en klump grøn hvidløgs powerbait udgjorde agnet. Denne kastede jeg langt ud for derefter at spinne den meget  langsomt ind igen.

IMG_7549Næsten nøgne grene ved søen.

Den første time skete der overhovedet intet i søen, jeg hverken så eller mærkede fisk, men det tog nu ikke modet fra mig. Bundsnøren kom derefter i aktion, i stedet for ormen, med salmon egg powerbait som lokkemiddel, 65 cm. over bunden. Bombardaen blev trukket på land igen for i stedet at fiske med  spinner,  det gik også fint, men stadig ingen kontakt med fisk.

IMG_7564

Efter to timers fiskeri prøvede jeg igen med orm, denne gang på en slow death krog monteret på en lang snøre efter bombardaen.. En del kast senere var der en bækørred som lige ville smage på varerne, den sprang et par gange, ja så var den fri igen, øv øv.

IMG_7569

Efter dette hug var det som om søen vågnede op, flere fisk sprang eller var oppe i overfladen for at vende. Nu tog jeg bundsnøren ind og erstattede den med et gummidyr på et langt forfang, efter nogle kast var der igen kontakt til fisk, men det blev ved noget småpilleri.

IMG_7573Flot efterårsdag ved søen.

Resten af tiden jeg var ved søen blev det ikke til mere kontakt til fiskene, men kunne se de stadig var aktive i vandet.

Se videoklip fra søen her:

Da jeg var færdig med at fiske gik jeg rundt i området ved søen og kunne konstatere,  at der er et par steder hvor det er muligt at fiske med fluestang.

IMG_7497

Ved siden af P&T søen på vest siden er der for nogle år siden anlagt en såkaldt biotop.  En biotop er et rumligt afgrænset, mindre enhed af et økosystem, hvor de ydre vilkår (klima, jordbund osv.) sætter grænserne.

IMG_7462Den meget idylliske biotop.

På et sådant sted findes et livsfællesskab mellem bestemte plante-, svampe-, bakterie- og dyrearter.

IMG_7458Forskellige planter i og ved vandet.

Stedet er meget smukt og værd lige at bruge noget tid på, man kan gå hele vejen rundt om biotopen og nyde dette flotte stykke natur.

IMG_7450Den skønne biotopiske sø.

P&T søen er anlagt i en tidligere grusgrav hvori der er kildeudspring, dybden er ned til 2 1/2 meter. Da dybden ikke er større og vandet klart kan det ikke helt undgås at der er noget bundvegetation eller grøde, men da jeg fiskede der, var det ikke noget problem med grøde i vandet. Søen er anlagt først i 90’erne, nuværende ejer har haft søen siden 1997.

IMG_7579Det meget klare vand med bund planter ved bredden.

I søen er der regnbueørreder, ål, sudere og græskarper, sidstnævnte må der ikke fiskes efter. Ejeren fortalte at der desuden går en enkelt guldørred som har overlevet de sidste tre sæsoner og nogle bækørreder fra sidste år er der også i søen.

Der bliver sat regnbueørreder ud på 1-2 kg i sommerperioden, udenfor den varme del af året, bliver der sat regnbueørreder på op til 4 kg. ud. Der udsættes efter hvor mange betalende gæster der har været ved søen.

IMG_7560

Området omkring søen er meget velholdt, græsset er slået, træer og buske klippede, der er bord/bænke sæt flere steder ved søen, derudover er der affaldsstativer hele vejen rundt, kunne se de bliver benyttet, da der ikke lå hverken snører, dåser eller andet affald og flød nogen steder. Alt i alt er stedet pænt og velholdt.

IMG_7470

Ved søen er der opstillet en grill hvor du kan grille din eventuelt friskfangede fisk på.

IMG_7538

Et lille rødt hus indeholder toilet, ved siden af huset er der udendørs renseplads med rindende vand.

IMG_7625Rensepladsen.

Ved indkørslen på hovedbygningen findes betalingsstedet, betalingen foregår ved selvbetjening.

IMG_7616Betalingsstedet.

Søen er åben fra 1 marts til 1 december.

Den daglige åbningstid er afhængig af årstiden.

Tidligst åbent kl. 6.00 og senest lukket kl. 22.00.

Priser.

1 stang                                              2 stænger

2 time       60 kr.                                     100 kr.

3 timer     80 kr.                                     120 kr.

4 timer    100kr.                                     140 kr.

6 timer    130 kr.                                    170 kr.

8 timer    160 kr.                                    200 kr.

12 timer  200 kr.                                    240 kr.

ekstra timer koster 25 kr.

Renbæk Fiskersø

Rømøvej 50

6780 Skærbæk

tlf. : 74 83 43 71

mobil : 21 46 90 65

Hjemmeside :

http://renbaek-fiskersoe.dk/

Mail adresse:

renbaek-fiskersoe@mail.tele.dk

Min konklusion er, at stedet er et besøg værd, jeg vil helt sikkert gerne fiske der igen og kan anbefale dig at besøge søen.

Knæk og bræk

Lone

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler