Put and take-klassikeren gav fine fisk!


Jeg havde siddet foran computeren 2 dage i streg, ordnet ting der skulle ordnes, men ingen af dem havde noget med lyst at gøre. Da jeg slog øjnene op den tredie dag, kunne jeg mærke at hverken sind eller krop ville sidde inde bare en eneste time mere.

En geddetur den 30-01-2015 var planlagt, altså dagen efter denne dag, men det ville jeg sgu ikke vente på. Ud skulle jeg og fisk skulle på land.

Da put and take søen kom til syne på vej ned ad trapperne kunne jeg fornemme at humøret ikke var til at fiske aktivt denne dag.

Et lod blev fundet frem, en svirvel, en perle og en lille langskaftet enkeltkrog. Bundrigget, sat til at stå en meter over bunden blev klargjort og brunt Power Bait blev fundet frem.

Ud med skidtet, kaffe til at lune og ventetiden i den friske luft kunne begynde.

Der gik ikke lang tid, linen begyndte at løbe og bremsen med. Fisken kæmpede vildt og voldsomt og jeg var sikker på, at det var en god fisk. Stærk var den ihvertfald. Bremsen sang for mig og fisken glimtede dernede, en blank flot fisk.

Et kast mere og en ny fisk, et mere – en mere, et mere, en mere. 4 fisk i alt.

Vægten lå lige omkring de 3 kg. på hver fisk, sommetider kan det betale sig at være doven men effektiv, især når heldet følger en i det.

Så er der noget ved det – det kære og til tider udskældte put and take fiskeri:

/Jari

De første to fisk:

DSCN3440

Alle 4 (Lystfiskergården i Roust):

DSCN3448

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler