På put and take tur d. 11-01-2014 – 5 ørreder over 5 kg. En på 7,2 kg


Jeg var på dette tidspunkt medlem af en facebook-gruppe hvor hygge og samvær var i højsædet og hvor der på de ugentlige lørdags-ture blev hevet fisk i land fra diverse put and take søer.

Jeg havde tilmeldt mig dagens tur der talte i alt 15 deltagere. En stor del i gruppen holder af fluefiskeriet mens andre foretrækker gennemløbere eller andet når put and take turene finder sted. Det stod hurtigt klart efter begyndt fiskeri, at gruppemedlemmerne ikke havde i sinde at tage hensyn til en ny-kommer som mig, hvilket de heller ikke skulle.

Efter 5 minutters fiskeri var de første 2 fisk landet og jeg fik begyndende stress-svedperler rendende i furene i panderynkerne.

Brian, primus moter i gruppen, hviskede hurtigt til mig, at en spinner med sølvblad muligvis kunne lokke fiskene til hug.
En gammel Mepps 3 i sølv med røde prikker blev fundet frem fra min sparsomme samling af spinnere og kun tiden viste om rådet gav pote.

Flere af de andre havde fået fisk over 5 kg. Fluer og gennemløbere havde som de eneste agn lokket fiskene til hug i søen. Min spinner og jeg roterede nogenlunde jævnbyrdigt – mit hoved roterede efter alle de fangende lystfiskere og min spinner for at lokke fisk til hug.

Knald! En ørred havde hugget. Fisken fightede som kun en sund fisk kan gøre alt imens smilet langsomt bredte sig i mit ansigt og  lettelsen lagde en dæmper på mit, kan jeg ikke fange put-ørreder, ængstelige sind.

De andre fangede stadig og konstant fisk, men glædeligt nok gjorde jeg det samme. En ny ørred huggede på spinneren, en god fight og en fin fisk på 1,5 kg. blev kanet i land.

En sær fornemmelse sneg sig ind på mig efter ørred nummer 2. Jeg nævnte i halv alvor til min sidemand at jeg ville fiske dybt efter den store.
30 kast senere huggede skønheden og udyret fra dybet.

Som en hval brød den efter kort tid overfladen og alle lystfiskere trådte 3 skridt tilbage for at undgå bølgerne der klaskede hårdt mod land 😉

Den var ihvertfald stor og flot.

Jeg stoppede i en kort periode med at fighte fisken og nød synet mens den elegant og majestætisk svømmede forbi.

I nettet kom den dog og en meget flot og perfekt helfinnet ørred på 7,2 kg. fik mit glædes-termometer helt op på 77 plusgrader – Sådan! Sikke en fed oplevelse!

Jeg fik godt 30 minutter senere en ørred mere og vi alle fik i alt 20 meget flotte fisk. Søen vi besøgte hedder Kærshovedgård put and take og kan klart anbefales – naturmæssigt ligger den i toppen af min skala og fangstmæssigt,denne dag, naturligvis ligeså.

Tak til alle de utrolig dejlige mennesker der deltog og hvor var det fedt at så mange mennesker egentligt gik perfekt i spænd. Det sker ikke ofte.
En dejlig dag! Ikke mindst fangstmæssigt. jeg vil også afslutningsvis takke Brian for et lækkert arrangeret fiskearrangement

Jari

Stor ørred

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler