Nye og forbedrede forhold i sønderjysk put and take!


Indledning:

Lovtrup Fiskesø har efterhånden mange år på bagen. At den lille sø nær Tinglev har historie bag sig, kan man fornemme når man kommer i snak med både det nye ejerpar som overtog Lovtrup Fiskesø d. 1 oktober 2015, og de besøgende lystfiskere omkring søen…

Jan Kyster og Heidi Jensen er i dag parret bag Lovtrup Fiskesø. At drive en put and take sø var, som Jan med egne ord fortalte, en drøm i mange år, en drøm som nu er blevet til virkelighed. Sammen vil de ikke kun hæve niveauet for søen i fiskeantal, men også, med tiden, i fiskestørrelser og arter.

Jan har før overtagelsen ofte selv fisket i Lovtrup Fiskesø og det selv at drive den, er for ham selv og for søen umiddelbart det bedste der er sket. Er man glad for det man laver, ja så vil man, vanen tro, yde mere og gå mere op i at udføre arbejdet til noget nær perfektion. Det kan kun komme gæsterne og søen til gode…

Nu er det svært at konkludere noget efter ét besøg, men vi kan kun sige at under vores besøg den 20-11-2015, var der intet at komme efter. Der var rigeligt med fisk og de var ovenikøbet i ekstrem hug-humør. Læs med nedenunder her:

På jagt efter guld med flue og spin!

Grusvejen førte os mellem høstede marker og små hyggelige gårde, solen havde langt om længe fået overtaget og skubbet skyerne til side, for en stund.
Forlydender om en sø fyldt med fisk havde fået fiskefeberen helt op og vi så i høj grad frem til dagens fiskeri.
Ved ankomsten kunne vi fra parkeringspladsen ane søen, fluestænger og spinnestænger blev fundet frem i håbet om, at en af de ny-udsatte guldørreder ville kunne lokkes til hug.

Da vi stod foran Lovtrup Fiskesø var det tydeligt at der var mange fisk i søen. De mange guldørreder svømmede i stimer op til måske 10 fisk og regnbuerne jagede i overfladen. Vi nærmest halvløb til nærmeste læskur og gjorde klar, fisk skulle fanges!

Første, anden, tredie og niende guldørred på flue – på kun 30 minutter!

Erfaringen siger at guldørreder ofte hugger på farver der ligger tæt op af deres egen kropsfarve. Gul, rød, orange. Denne dag var ingen undtagelse.
Indenfor 30 minutter landede vi 9 guldørreder. Alle huggede på orange flue. Vi måtte efterfølgende sidde ned og få lidt luft, det var sgu vildt! Den største vejede 3,5 kg.

Men hvad med regnbuerne, ville de noget?

Det lykkedes os at fange en regnbueørred på flue, også en orange flue, men vi ville forsøge os med spinnere, mindre blink, gennemløbere og stripperblink, mere for at se hvad muligt var…

Det viste sig at alt var muligt. Vi fangede hurtigt 5 regnbuer på henholdsvis stripperblink, et mindre grønt blink, en rød spinner, samt en kobberspinner.

Alle 5 regnbuer havde perfekte haler og finner. Derudover fightede de enormt godt, de var i forrygende form, sådan skal det være!

Vi lagde mærke til:

Lovtrup Fiskesø var under vores besøg velholdt, ingen skidt og skrammel var at finde rundt om søen. Der var rigeligt med fiskepladser og absolut rigeligt med fisk. Ejerne virkede entusiastiske og venlige og de andre lystfiskere på dagen, tilfredse.

Vi kunne sagtens have blevet lidt længere, men mørket kommer tidligt på denne tid af året.

Der er i øjeblikket ingen renseplads ved søen, men det arbejdes der på. Der er læskure hvor man kan sidde og nyde sin medbragte madpakke og til skraldet efterfølgende, skraldespande ved hvert skur og flere til…

Søen i sig selv er forholdsvis klarvandet, hyggelig og har en max-dybde på 8 meter.

De andre lystfiskere ved Lovtrup Fiskesø, som også gæstede søen før i tiden, var yderst tilfredse med de nye ejere og deres måde at drive søen på. De mange udsætninger af fisk etc.

Vores mening:

For dem der gerne vil fange fisk, d.v.s. alle, er Lovtrup Fiskesø i høj grad et besøg værd. Et lille hyggeligt sted hvor de fleste har en god chance for at få fisk med hjem.

Priserne er rimelige i forhold til landets andre fiskesøer, minimum antal timer, 3, koster kun 100 kr.

Man skal være opmærksom på at der er fangstbegrænsning ved søen. 1 fisk pr. time, men kender man lidt til hvad det koster for en fiskesø at købe fisk ind i dag, er dette ganske rimeligt. Desuden er chancen for at opfylde kvoten mere end mulig ved denne sø.

Vi ønsker det bedste for de nye ejere og kan kun anbefale Lovtrup Fiskesø. Vi glæder os til at besøge søen igen.

Priser og info:

Adresse og åbningstider:

Lovtrup Fiskesø
Friisvej
6360 Tinglev

Åbningstider -man-søn: Fra solopgang til solnedgang.

Lovtrup Fiskesøs Facebookside: Lovtrup Fiskesø på Facebook

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler