Lystfiskergaarden Roust


Det er meget tidlig morgen, hvor solen endnu ikke er stået op og tunge og utætte skyer driver hen over himlen, da jeg ankommer til Lystfiskergaarden i Roust, ikke langt fra Esbjerg. Da solen står op, deler skyerne sig og en flot dag tager sin begyndelse og  kun naturens egne lyde er at høre denne skønne morgen….

IMG_2182

STORE SØ

Grejet bliver pakket ud og tre stænger med forskellige agn, powerbait på en trekrog , monteret på en ca. to meter lang line, en bundsnøre, ca. 60 cm. over bunden med powerbait og en spinner på den sidste stang bliver gjort klar til kamp.

IMG_2184

STORE SØBundsnøren bliver kaster ca. fem meter ud, hvor den ligger stille. Stangen hvor de to meter forfang er, bliver taget i brug og jeg kaster den langt ud, for at begynde langsom indspinning. Ingen af de to agn interesserer fiskene , bundsnøren bliver flyttet og spinneren bliver taget i brug i den lille sø, men heller ikke her, er der nogen respons fra fiskene, mon de har bestemt sig for at ignorere mine tilbud fuldstændigt?

IMG_2221

    LILLE SØEfter en times fiskeri uden fisk, beslutter jeg mig for at flytte til en anden plads, her bliver de tre forskellige metoder igen afprøvet uden resultat, derfor finder jeg orm og gummidyr frem , det kunne jo være, det var det, som skulle lokke dem frem fra skjulet, men nej heller ikke det, gider de røre.

IMG_2190

FANGSTENDet sidste jeg afprøver er trefarvet hvidløgspowerbait på en trekrog og en line på 45 cm, helt nede ved krogen sætter jeg et lille stykke bly, for at det ikke flyder ovenpå vandet. Er ved at opgive , da proppen forsvinder i dybet, det viser sig at være en lille ørred på 750 g.http://youtu.be/3NqXfoRrTggDet skal siges, at der var masser af fisk i søen, store flokke af ørreder svømmede rundt og mange større fisk sprang lystigt, men det er nok vandet som er for varmt, sommerperioden er ikke den bedste tid af året at fiske, forår og efterår er de årstider, hvor der er størst chance for at fange noget.

IMG_2199

           GRØDE I VANDETVandet i søerne er meget klart, men der er en del grøde nogle steder langs kanten i den store sø, ikke noget der generer når der fiskes med powerbait, fiskes der med spinner skal der spinnes  hurtigt ind på det sidste stykke, for at undgå grøden.

IMG_2220

          BEGGE SØER SET FRA LILLE SØ                                                              FaciliteterOmrådet omkring søen fremstår som velholdt, mange store og tætte træer giver en flot baggrund til søerne, ja og selvfølgelig læ. Rundt om søerne er der opstillet mange borde/bænkesæt,  et oplagt sted at nyde medbragt mad og drikke, affaldsspandene findes jævnt fordelt omkring søerne, så affaldet er nemt at komme af med.

IMG_2224

         RENSERUMDer forefindes rensebord med rindende vand og toilettet er rent og pænt. Indenfor i lystfiskerstuen er der borde og stole og i forbindelse med den er der en mindre grejbutik/kiosk, hvor der kan købes de fleste ting der skal til, for at komme igang med at fiske, desuden udlejes fiskestænger m. hjul. Er man ikke sikker på at det er noget man vil fortsætte med, er det jo en god måde at få det afprøvet på. Lidt til maven og ganen er der også i kiosken.

IMG_2207

                 STORE SØ     Åbningstider og priser.Åbningstider:solopgang til solnedgang hver dag.Fiskekort priser3 timer kr. 90,- (€ 12,-)
4 timer kr. 110,- (€ 15,-)
6 timer kr. 150,- (€ 20-)
8 timer kr. 180,- (€ 25,-)Pensionister over 67 år3 timer kr. 70,- (€ 10,-)
4 timer kr. 80,- (€ 12,-)6 timer kr. 100,- (€ 14,-)
8 timer kr. 140,- (€ 19,-)Børn indtil 12 år (inclusive)3 timer kr. 60,- (€ 9,-)
4 timer kr. 70,- (€ 10,-)
6 timer kr. 90,- (€ 12,-)Alle priser gælder 1 stang med 1 krog.
For ekstra stænger betales 15.- kr. pr. stang pr. time.Udenfor åbningstiden foregår betalingen ved selvbetjening.Handicappede/gangbesværede kan køre næsten helt ned til søerne.Mange flere oplysninger findes på hjemmesiden: www.lystfiskergaarden.dk , email :lystfiskergaarden@lystfiskergaarden.dk.Lystfiskergaarden RoustSøvej 1Roust6818 Årre75 19 29 30Vil bestemt komme tilbage til søen hvor alt fremstår meget velholdt og med masser af fisk i søen.Knæk og brækLone

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler