Kærshovedgård put and take


Vurdering: 5 ud af 6 snæbler

(2 søer udgør Kærshovedgård put & take– herefter hyppigst refereret til som , søen)

I folderen fra put and take søen står der: 500 meter fra Kærshovedgård statsfængsel.

Selvom det nok ikke er dét sted, jeg hverken ville gå ud fra at folk kendte til eller er det sted jeg uanset hvad, ville bruge som direktion til min fiskesø, så har jeg alligevel skænket det ”sjove” direktions-punkt en tanke eller 2.

  • Sø-ejeren har ikke skænket en tanke til hvad andre folk tænker og mener, det er vigtigste er at de kan finde hen til fiskesøen. Meget frisindigt! Og en tankegang der læner sig meget op af den generelle jyske mentalitet der med sin charme kun kan smiles af og med.
  • Fiskesøen er så god, at uanset hvad der skulle ligge tæt på, vil enhver med tiden vide at godt og skidt, når det kommer til fiskesø og statsfængsel, ikke har noget med hinanden at gøre, hvilket det naturligvis heller ikke har.

Nok om mere eller mindre ligegyldige ting og tilbage til det, det hele egentligt drejer sig om, nemlig hvor god og velholdt, samt naturlig lækker Kærshovedgård put & take i realiteten er.

Video:

Natur

Kan man tale om perfekt sammenspil mellem natur og menneskeskabte omgivelser, så skal søen der udover at ligge 500 meter fra et statsfængsel, også ligger 5 km. Syd for Bording i Midtjylland, nævnes i mit put and take regi fremover.
Kærshovedgård put & take der tæller 2 søer er placeret i kuperet terræn mellem træer, smukt bevoksede bakker og høje, samt mindre ”sandstrande”. Vandet er dybt, helt ned til 8 meter og for det meste klart. Da der som nævnt er sand rundt søen nogen steder, kan vandet få farve deraf når der regner.

Fisk

Fiskene kommer fra eget dambrug baseret på strømvand og kildevæld. Guld og regnbueørreder er at finde i fineste form med finner så hele som urørte citron-halvmåner og på regnbueørrederne næsten sølvblanke sider, der ligesom en god steelhead, oser af saft og kraft.

Se denne film af fisken på 7,2 kg. jeg fangede i søen d 11-01-2014 med perfekte finner:

Der bliver udsat fisk efter hvor mange kort der er solgt. Ad veje som tæller bekendte og stamkunder har jeg ladet mig fortælle at der ikke bliver sparet på udsætningen af fisk eller på de store over 5-8 kg. Der bliver sågar sat godt med fisk ud omkring de 10 kg set over et helt år. Rekorden for regnbueørred i søen er 14 kg.

En af stamkunderne jeg talte med kunne ikke erindre en periode uden fisk i søen. Og efter at have set hvordan han fiskede kunne jeg kun tro på ham. Der var styr over tingene hvilket han slog fast med 5 ørreder i posen da han gik hjem. En ivrig og fangst-engegeret put & take fisker kommer ikke til samme sø hvis der ingen fisk er.
På dagen gik jeg selv hjem med 4 fisk i perfekt kondition og da jeg nu 4 dage efter også har smagt på en af fiskene, kan jeg fortælle at smagen er eminent. Ikke et hint af muddersmag. Skønt!

Fiske-muligheder.

I Kærshovedgård put & take er der plads til alt slags fiskeri. Fluefiskeren har ligesom spinnefiskeren for det meste kronede dage ved søen, ikke nok med at der er plads til at svinge fluen, fiskene er også vilde med de små håndbundne kræ.
Hvide fluer, Cats Whisker, Montana med flere hev omkring 18 fisk op på dagen hvor jeg gæstede søen.

Trutta, kobber og sølvspinnere tager også ret godt i Kærshovedgård put & take. Jeg selv fik disse fire på en Mepps 3 i sølv med røde prikker:

image

Faciliteter

Borde og bænke samt skraldespande er at finde rundt begge søers oplagte fiskepladser. (Til nogle pladser kan man i øvrigt køre helt ned til.)
Et herre og dametoilet er opsat og fremstod på dagen rent og velholdt. Her igen var en anden stamkunde jeg kom i snak med også tilfreds både med fiskeriet og toiletforhold hver gang han var på besøg. Godt at høre.
Hvordan skal man ellers holde en forretning kørende. Tilfredse gæster hos en put & take sø er ligesom varm vind der sagte blæser ind over vor danske land. Både fra syd, øst, vest og nord på en gang.

Åbningstider og priser

PICT0037

Der er åbent året rundt fra 06.00 til 22.00.

Man køber fiskekort via. Selvbetjening i skuret ved den store af de 2 søer:

Adresse:
Kærshovedgård put & take
Teglgårdsvej
7441 Bording

Ejer: John Arildskov
Tlf: 21 78 24 54

At konkludere noget udfra ovenstående anmeldelse og mit besøg ved søen kan virke noget unødvendigt og så alligevel ikke:

Søen er i udseende og harmoni med natur og menneskelig perfektion kun overgået af ganske få put and take søer her i landet.
Den eneste grund til at det er svært at placere den helt i top, er størrelsen – søen er ikke stor, dog heller ikke lille.
Fair eller ikke fair – det er spørgsmålet.
Det er nemmere at holde en mindre sø end en stor.

Ejeren som jeg mødte virkede rar. Priserne er almindelige, hverken mere eller mindre end ved andre søer generelt. Fiskene er i den absolutte top, både når man inkluderer størrelse og antal udsatte fisk – hvilket også fortæller at en del mennesker besøger Kærshovedgård put & take.
En ting jeg ikke glemmer er, at ud af alle de fisk jeg så den dag, hvilket var over 20, var der en eller 2 der havde meget lidt slid omkring finnerne, resten var perfekte og sunde at se på.

Af forskellige årsager som begrundes med fuld personlig tilfredshed, overall tilfredshed og en ”den sø skal jeg besøge igen –factor” får Kærshovedgård put & take næsten fuld skrald – 5 snæbler!

Hvem mangler en kiosk eller en automat med sodavand, slik og grej midt i den perfekte natur og et sted hvor fiskene altid bider!?

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler