Højrupgård Put and Take – et paradis på Fyn!


Højrupgård put and take

Højrupgård put and take ligger på Midtfyn og består af en børnesø, tre større søer og en 450 m lang fluestrøm. Alt i alt ca. 30.000 m2 fiskevand.

Børnesøen er for børn max 12 år. fluestrømmen er kun til fiskeri med fluestang, og kræver et separat fiskekort, som gælder til fluestrømmen og søerne.

Den oplevelse man får af Højrupgård når man ankommer, er et område der er meget velplejet og rent. Selvom søerne er meget velbesøgte, ligger der ikke skrald og gammel line, som man desværre kan opleve, ved andre put and take søer.

Der er opstillet borde/bænke, skraldespande og læskure på området.

IMG_1260
Der er et rigt dyreliv omkring søerne, med mange fugle og padder. En gang imellem kan man se glenterne jage på markerne bagved, og en sjælden gang er havørnen set, hente sig en fisk i søerne.

Det er meget svært at forestille sig at, for ca. 12 år siden lå der en mark, hvor denne smukke fiskepark ligger i dag.

Ejerne Lars og Helle havde en vision om at skabe et område der både tilgodeser kunderne der  besøger Højrupgård put and take, men også at skabe et stykke smuk natur. De to ting, synes jeg bestemt har lykkedes. Der er altid mange fisk i søerne, og der bliver sat fisk ud hver dag, fra egen opbevaring. De modtager fisk ca. en gang om ugen som de så fordeler i søerne, alt efter hvor mange, der har været og fiske.

Søerne og åen er blevet gravet over flere omgange, og har taget omkring 4 år at gøre færdigt. Det har de gjort i samarbejde med en biolog, for at skabe et område, der er så naturtro som muligt. Bunden på søerne er gravet ujævn, så der er  steder hvor fiskene kan gemme sig, og i dybder helt op til 8 meter.

De tre større søer og fluestrømmer er alle forbundet, og der er sat pumper op som hele tiden cirkulerer vandet rundt i systemet. Den ene sø ligger højere i terrænet end de andre og her er lavet et lille vandfald, ned til den næste sø for at ilte vandet.

Det gør at vandet hele tiden holder sig frisk, og uanset årstid er vandet så klart, at man ofte ser fiskene svømme forbi.

Lars og Helle har formået at skabe en lille oase, hvor følelsen af, at komme væk fra dagens stress og jag er fuldt tilstede. Området er stort så man kan næsten altid finde sig et hjørne, og stå og nyde naturen og fiske for sig selv. Eller man kan få sig en hyggelig snak, med en af stamkunderne om fiskeriet, eller dele en lystfiskerhistorie.

IMG_1274

Der bliver sat rigtig mange regnbueørreder ud i størrelsen 1-2 kg så chancen for at fange sig en fisk ved søen er rigtig stor. I blandt bliver der også sat større ørreder ud, og i de kolde måneder bliver der udsatsat kilde-bæk og tigerørreder.

På grund af mængden af fisk i søerne og den store tilgængelighed, er den meget familievenlig. Børnene har en god mulighed for at fange, deres måske første fisk.  Mange steder ved søerne kan man køre hen og parkere sin bil lige ved vandet, så hvis man er svagt gående, er Højrupgård også et godt valg.

Det skal også siges, at fordi der er mange fisk i søerne, er det ikke ens betydning at man bare lige kan fange dem. Det kan være en god ide, at prøve forskellige steder i søerne, med forskellig agn.

Selv den mest erfarne lystfisker kan nyde nogle rigtig gode timer, eller dage ved søerne på grund af områdets størrelse, og mange muligheder for forskellige fiskemetoder.

IMG_1263

Fiskeriet i Højrupgård.

Stort set alle de gængse fiskemetoder man anvender til put and take fiskeriet, virker også i Højrupgård. Nogle steder i søerne er der dog meget grøde, hvilket kan besværliggøre fiskeriet med bundmede. Det er en god ide at prøve forskellige pladser ved søerne, da der mange steder, er hurtigt dybt tæt på kanten, og man derfor slipper for grøden.

Det gælder om at finde de steder, hvor fiskene befinder sig, for en ting er sikkert der er RIGTIG mange fisk i søerne.

Fiskeriet med gennemløber, bombarda og PowerBait, eller en prop med orm, har vist sig meget effektivt i søerne.

Fluefiskeriet kan også være utroligt effektivt, da søerne er klarvandede og man ofte kan se hvor fiskene befinder sig. Fra omkring maj måned og hen over sommeren, kan især tørflue fiskeriet være utroligt givtigt.

Der er sat græskarper ud i søerne for at gøre kål på den værste grøde og i august 2016 er der planer om at sætte krebs ud, for at de kan tage deres del af grøden i søerne.

IMG_1262
Priser for fiskeri:Voksne
TimerSøerFluestrømFisk
3,5135 kr.155 kr.5 stk.
6200 kr.225 kr.9 stk.
Børn – under 12 år
TimerSøerFisk
275 kr.2 stk.

Faciliteter.

Ved Højrupgård put and take, er der rig mulighed for at overnatte.

Der er 5 hytter med plads til to personer i hver. I den ene hytte er det tilladt at have hund, som skal være i snor på området. Ved siden af ligger en servicehytte med moderne køkken og toilet/bad, til dem der bor i hytterne.

Hvis man kommer i autocamper eller i campingvogn, er der også indrettet et område tæt på søen med tilgang til strøm.

Hytter

Der er lavet tre lækre shelters med en bålplads i midten, her kan man overnatte i det fri, og rigtig komme tæt på naturen.

Shelter

Der er to bålhytter og en betalingshytte lige ved den første sø. Ved betalingshytten er der rensebord og fryser til opbevaring af fisk.  Man kan betale med mobile Pay eller kontanter (husk lige penge).

Inde i hytten er der en automat, hvor man kan trække slik, sodavand og en smule grej, så som PowerBait og spinnere.

Den store bålhytte er indrettet sådan, at man kan overnatte i hængekøjer. .

Bålhytte

Området er perfekt til at afholde arrangementer. Om du vil holde fødselsdag, teambuilding eller en hyggetur med firmaet, har Højrupgård plads til det hele. Der er plads til at sætte et stort partytelt op, og området er stort nok til, at mange mennesker, kan fiske på en gang.

Det er også muligt at leje en kantine med plads til 50-60 personer.

Priser for overnatning:

Shelter65,- kr. pr. prs. pr. nat
Hængekøje125,- kr. pr. prs. pr. nat
Høhotel65,- kr. pr. prs. pr. nat
Brug afkøkken-bad50,- kr. pr. prs. pr. nat
Camping/autocamper
 1 overnatning – 2 prs. 180,-
3 prs.203,-
4 prs.270,-
1 uge – 2 prs.1150,-
3 prs,1450,-
4 prs.1650,-
Priser er incl. el overnattende gæster kan få speciel aftale på fiskeri

Højrupgård turridning.

Hos Højrupgård tilbyder de også turridning på Islandske heste.

Højrupgård turridning tilbyder alt fra korte ture på 1 – 4 timers varighed, dagsture og flere dages ride ferie. Helle som til dagligt leder Højrupgård turridning, er med på alle ture. Sammen med hende finder man, en hest der passer en bedst, og samtidig bestemmes en rute, der passer til den erfaring, man har som rytter. Der er også mulighed for at tage af sted større grupper, og der bliver gerne bragt madpakker ud, på de længere ture. Mange familier gør også brug af tilbuddet. Nogle ridder sig en tur i det grønne, mens andre i familien fisker.

Højrupgård ligger på ride rute Sydfyn der er 75 km lang, og på ride ruten mellem Korinth og Ringe. Den sidstnævnte også kaldet banestien, og er bygget på et gammelt jernbanespor. Her er der lavet flere opholdsarealer med bindebomme, og 3 stationsarealer med plads til hestetrailere.

Højrupgård ligger lige midt på denne rute, og er et oplagt sted til en pause. Her er der mulighed for at få sin hest ud på folden, og nyde området mens hesten får mad og drikke.

Det er som noget nyt også muligt, at overnatte med sin hest i Højrupgård. På gårdens Høhotel, kan hesten få sin egen bås, mens man selv overnatter i hytte, telt eller shelter.

Priser:Timer Mandag – torsdag
1220 kr.
1,5325 kr.
2420 kr.
3550 kr.
4630 kr.
TimerFredag – Søndag/helligdage
1270 kr.
1,5400 kr.
2475 kr.
3620 kr.
4700 kr.
Heldags ture kan arrangeres fra 950,- alt efter tidspunkt (min. 5 prs.)Weekend ture incl. overnatning i 2 prs. hytter kan fås fra kr. 1.350,-(2x overnatning, 2×2 timers ridetur – egen kost). Ring og hør nærmereWeekend priser er gældende for fre-lør- og søndag, ferier og helligdageskole ferierne uge 42, juli og august, samt uge 7.
Heste

Hvis man vil ride, eller fiske, nogle få timer eller flere dage, har Højrupgård put and take og turridning mulighederne. Stemningen, naturen, de lækre faciliteter og det velplejede område, er med til at gøre det til en hyggelig oplevelse. At der samtidig er massere af fisk i søerne, og muligheden for, at få fisk med hjem er stor. Gør Højrupgård put and take til et sted, der helt bestemt er et besøg værd.

Joans Kærlin

Se Højrupgårds Hjemmeside: Klik her.

Højrupgaard
Turridning og Put & Take

Helle og Lars Ilum
Højrupvej 40, Højrup
5750 Ringe
Telefon +45 2561 5464

Mail info@hoejrupgaard.dk

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler