Guldørred-agn og fangstmetoder i put and take – den rigtige farve


Guldørred spørgsmål.

Guldørreder rundt i landets put and take søer lader sig, sjovt nok, ofte lokke af agn der ligger tæt op ad farverne de selv svømmer rundt med på sig.

Fluer i gul, orange og rød. Powerbait i regnbuens farver eller ligeledes individuelt i gul, orange og rød. Der er da ingen tvivl om at de også hugger på andre farver, men ikke i så stor grad som farverne de selv har på kroppen.

Guldørrederne er ligesom unge usikre drenge. Alene driver de rundt og holder sig synlige for andres opmærksomhed og for at se at se hvad der sker rundt om i deres område uden at råbe for meget op. Når de så finder sammen tirrer de hinanden til at komme mere frem og tage chancer.

Guldørred flue

For dig som lystfisker er det netop når de er sammen at du skal slå til. Guldørrederne er, når de er sammen, ofte helt oppe at køre og hugger gerne på en flue kastet lige ud foran snuden på dem.

Gul powerbait

Denne flue opkaldt efter en østjysk/sjællandsk herre ved navn Brian, som hurtigt opdagede at fluen eller fluens farver virkede perfekt, når guldørrederne stod i større eller mindre stimer.
En dag i 2013 tog han fluen med ud til sin lokale put and take sø og fangede mere guld end indkøbsposen fra Ikea kunne bære.
Han og resten af fiskekammeraterne har ikke set sig tilbage siden når det kommer til de gyldne ørreder. Nuvel der er da lagt et ekstra tykt lag på fortællermåden her, men facts er at farverne på fluen virker.

Ved guldørreder der står stille og ikke vil flytte sig for de agn der smides foran dem kan det være en fordel at forsøge med evt. gul powerbait, helst med hvidløgsduft og glimmer, sørg for at powerbaiten flyder i samme højde som guldørreden står i eller lidt højere oppe.
Vent i nogen tid, ofte tager ørreden den stærkt lugtende gule klat der på en provokerende måde ikke vil flytte sig fra ørredens område.

I nogle søer tager guldørrederne hvide gummidyr/jigs, fisket efter bombarda-flåd.

Hvid jig til guldørred

Der er mange der sværger til at netop de har fundet fidusen til ørreden for enden af regnbuen. Men disse 3 tricks/agntips har bevist og dokumenteret sig givtige op til flere gange i mange af landets put & take søer.

Knæk og bræk

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler