En time ved put and take søen d. 14-12-2014


Jeg ved egentlig ikke hvad jeg havde forventet da jeg gik ned ad trapperne til den lokale put and take sø, Lystfiskergården i R0ust.

Vinden var svag til jævn og små krusninger dækkede overfladen i den nordlige ende af søen. Jeg tror mest jeg bare ville ud for at  få noget frisk luft og lytte til naturens afslappende lyde.

Jeg gik direkte over til den sydvestlige ende hvor vandet lå spejlblankt hen, og kunne under mit første kast skimte en mindre regnbueørred, stå helt inde ved kanten til højre for mig. Min første tanke var, “dovne fisk”, men efter endnu et par kast gav regnbueørredens placering mere mening. da den store territoriale han-bækørred der pludselig sad på min krog, nok havde skræmt den derind.

Jeg fandt hurtigt mit kamera frem og skød en kort film:

Billede af fisken:

DSCN3144

Efter at have gået en runde rundt om søen, tog jeg mig en lille pause med en kop varm dejlig kaffe sammen søens ejere.

Bækørrederne blev udsat for et par måneder siden og er nu åbenbart i hugget, for da jeg havde drukket færdig og begav mig tilbage til søen og oven i købet til næsten samme sted, huggede en ny, men denne gang, større bækørred. Dens mørke kulør gjorde den næsten usynlig i vandet og det var først efter den kom tættere på land, at jeg kunne se størrelsen på den – videokameraet blev igen tændt:

Billede af fisken:

DSCN3158

Jeg var naturligvis mættet af disse 2 dejlige oplevelser og pakkede ligesåstille sammen. Alligevel kunne jeg ikke lade være med at fiske 10 minutter mere.

Endnu en bækørred fulgte mit blink, men vendte foran mig helt inde ved kanten uden at hugge.

Blinket jeg brugte i dag kan ses på billedet her:

DSCN3155

Dette tre-farvede blink har jeg ofte været heldig med, det fanger bækørreder alle steder, å, bæk og put and take.

Knæk og bræk derude!

Se lystfiskergårdens facebookside her: Lystfiskergården

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler