Destination 3 – puljefiskeri i det vestjyske – fantastisk comeback


I går den. 15 maj. ankom jeg til mit tredie fiskevand ud af 16 på min Jyllandstur. Lystfiskergården i Roust. (put and take)
Hver onsdag holder Put & take-vandet i det vestjyske puljefiskeri og det skulle da prøves.

Jeg har engang været fast gæst på stedet her, nærmere betegnet, for godt 14 år siden.
Det skulle blive sjovt at se, hvad jeg kunne få ud af dagens 3 timer i hård konkurrence, med søens nuværende fastfiskere.

Udover at den naturgrønne sø, er omringet af høje træer der giver læ til den der måtte begive sig ud, i selv det kraftigste stormvejr. Så er den også placeret  i det jeg vil kalde, en hyggelig lille dansk dal. Se kort video der viser søen her:

Med 10 minutter igen før startskuddet skulle lyde, blev fiskene sat ud. Alle fulgte spændte med for at se, hvad der kom op af nettet midt i søen.
Et par store ørreder kunne ses mellem de mindre fisk, så det skulle nok gå hen at blive sjovt tænkte jeg

Start parat fisk!

Allerede få sekunder efter at starten af konkurrencen var en realitet. Kom er der fisk på land. Det var 3 gutter på den anden side af søen der stod for fangsten, som absolut skulle sætte alle andre under press..

Jeg kiggede til højre, jeg kiggede til venstre, er der flere, er der flere hva?
Et kort øjeblik glemte jeg alt om den smukke natur jeg stod i, hyggen ved fiskeriet, men fandt mig derimod midt i en western, hvor alle var mod alle og kun den der skød først kunne vinde.

Jeg vågnede op af fantasiens sødme og så en af stamgæsterne ved søen fighte fisk. Stangen på jorden, kameraet i hånden og så afsted.

Blod på tanden og fisk i spanden

PICT0214

Efter at have set fisk blive taget hele vejen rundt søen. Måtte jeg oppe mit spil. Jeg tog den gode gamle strategi i brug. Powerbait fisket godt 40 cm over bunden.. Virker hver gang for  mig..

Jeg gætter på at 15 fisk var landet omkring mig, inden selv jeg fangede min første. Dette 10 minutter efter at have sat bundtacklet på. Det virkede endnu en gang. Tak for det!!

Men det var stadig ikke nok.

Jeg gik over til en tysker som stod på min højre side.Han havde fanget 4 regnbuer på dette tidspunkt så jeg spurgte hvad han fiskede med. “Was habben sie diser fish gefangen mit?”

Der var ingen tvivl om, at jeg ikke kunne huske en skid tysk fra skolen. Han svarede dog alligevel høfligt og viste mig et lille sølfarvet blink.

Situationen var nu den, at jeg ikke havde en sådan en. Og de 3 lystfiskere der startede hårdt ud i konkurrencen, nu havde hånet endnu mere, ved at hive 8 fisk op og overhovedet ikke tænkt på os andre 🙂

“Fanme nej. Det her er min sø. Jeg kender den her sø”. Jeg tog en rigtig gammel kending op af grejæsken. Lyset omkransede den og englene sang.
Men i denne sang glemte englene, at i den to-ord lange sang, indgår det forbudte ord ” Tasmanian Devil”
I dag var de ligeglade med himmel og helvede.

Guldet var fundet

Efter et kast var der hug. Efter 2, fast fisk. Nu skulle der hives ørreder på land!
4, 7 , 9. Næsten i hvert andet kast, fik jeg fisk på krogen. 4 ørreder blev landet indenfor et kvarter. Den hurtige hjerne vil nok kunne regne ud, at det ikke var store vinderfisk jeg hev i land.

Roen lagde sig alligevel og jeg følte en form for mæthed. Nok fordi jeg var glad for, ikke at være helt faldet af på den.

Roen gav mig plads til at observere sø og fiskere lidt mere. Fandme stadig en smuk sø. Og på denne dag fik alle fisk. Det er sgu fedt at se. At de gamle minder ikke altid behøver at forblive gamle, for at være gode, fordi stedet fra de gamle mindernes oprindelse er døet hen.

5  af billederne jeg tog af sø, fiskere og fisk:


Broen over den korte kanal der forbinder den lille sø med den store. På billedet her ses den lille sø.

PICT0095

Billedet her viser blandt andet en 3 del af den store sø.

PICT0101

 Den store sø

PICT0166

 Fisk på..

PICT0250

Ørreder bag duggede ruder.

Fordi jeg sommetider kan være en knold med et kamera, er resten af billederne fra kameraet lig, et normalsynet menneske, der har taget hornbriller på med glastykkelse, Oslofærge ko øje.

I alt blev der fanget godt 30 fisk under konkurrencen, men de store ørreder udeblev.
Et dejligt gensyn med en af mine ungdomssøer.

Vi ses igen når jeg stikker hovedet på fra dynen den. 16-05-2013. og fisker i samme sø.

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler