Dagens besøg ved lystfiskergården gav en af hver art – put and take


DMI lovede vindstød af stormstyrke, så årets første tur skulle være et sted med lidt mulighed for læ, lidt hurtig research (facebook) og vi kom frem til at der var gode muligheder for netop dette ved lystfiskergården i Roust.
Bilen blev pakket kl 22.00 i regn og blæst, og alt var vådt inden det overhovedet havde været i nærheden af næste dags destination.
Kl. 09:00 og bilen triller ud af indkørslen på vej ud efter makkeren, og 15 min senere er vi kørt og på vej, snakken går på vejret og at vi skal ud og prøve om vi endnu en gang kunne være lige så heldige med vores bombarda og gummidyr.
vi ankommer ved søerne omkring kl 10:00 og hopper hurtigt i et par støvler og ned og kigge hvordan vandet og forholdene er.
efter en tur rund om lille sø er vi tilbage ved bilen og bliver hurtige enige om at det her skal nok blive godt.

Rosut

Grejet bliver rigget til, og som altid skal der startes med en spinner. makkeren starter ud med en af farviritteren (orange Vibrax str3) og jeg selv valgte en noget mere anderledes tilgang, julegaverne skulle jo prøves, så en stor spinner på 17g blev valg, vi startede med at fiske rundt om lille sø og lidt små kasten ud i den store sø.
efter ca. 40 min er spinneren for mit vedkomne skiftet et par gange og en stor DAM spinner str. 5 måtte prøves og det viste sig ikke at være noget dumt valg, i de første 2 kast kunne jeg svagt antyde en fisk vende efter min spinner, 3 kast var lykkens kast, spinnerne kommer ind over den lyse bund og en god stor ørrede kommer farende efter og helt inde under land kan man se at det store gab lukker sig om min spinner. og efter godt 10 minuters fight kom dages første og største 🙂 fisk på land, en flot regnbue men masser af kræfter og en kampvægt på 3,6kg.

Jack 3,6kg regnbue

Fisken aflives og et par billeder bliver taget, nu måtte makkeren lige lurer hvad det var jeg fiskede med, og en anden stor DAM spinner blev sat på.
Efter en lille halv times fiskeri var der igen bud efter min spinner, en stor ørrede følger spinneren helt ind under land efter 3 kast med samme resultat, bliver der kaldt på makkeren, 2 mand som nu fisker efter den her store regnbue og efter kort tid er det ved at blive lidt kaos for nu står vi 2 mand og kan ikke bestemme os for hvad det er for en fisk vi skal kaste til.
5-7 voksne ørreder skiftes til at jagte vores spinnere men uden hug, makkeren vælger at sende spinneren på langfart ud mod midten af søen, og ca 20-25 meter fra land er der bid, en kort med fin fight og han kan lande hans nye PR inden for bækørreder en flot han på 1,96kg.

michael 1,96kg bækørrede

Nu var det tid til kaffen, begge stænger blev rigget om til powerbait, og kaffen fundet frem, vi blev så ret hurtige enige om at det var for kedeligt, at sidde og kigge på en bundsnøre og en prop.
så efter en kop kaffe, skifter makkeren igen til spinner og jeg vil altså prøve den her bombarda med gummidyr, efter at have fisket en tid med bombardaen og mærket en del huk blev der atter skiftet til spinner, og det blev til flere hug men ikke nogen der var villig til at tage fighten op.

Så efter 3 timers fiskeri blev grejet pakket sammen og vi gik mod bilen, kommet godt ind i den nye fiskesæson med et par flotte fisk, og meget enige om at det er bestemt ikke sidste gang vi vender snuden forbi disse skønne søer.

Jack Christiansen

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler