Brejnholm Mølle Put & Take


Vurdering: 2 ud af 6 snæbler

Den 13-08-2013 var vi to afsted til Brejnholm Mølle Put & Take.

Dette ender nok med at blive min hidtil korteste anmeldelse til dato.

Jeg har besøgt søen 3 gange og fisket i den 1 gang.

Søen/dammen er meget lille og skærer man put and take, i navnets forstand, helt ind til benet så får man denne sø og intet andet.
Et par bænke er opstillet. Skraldespande står rundt søen og et lille træhus kan benyttes hvis vejret viser sig fra sin dårlige side.
Intet rensebord, men til gengæld er der en gammel gynge som er lappet sammen med gaffatape, skulle man have børn med, men ingen sans for sikkerhed.

Som det er med fisketure til andre lokationer i det danske land, er der ved Brejnholm Mølle Put & Take også mulighed for at finde ro og fange fisk.

Jeg er ikke videre imponeret over faciliteterne, mest fordi der ikke er nogle. Der er intet service ved søen og man har generelt ingen kontakt til ejer eller andet personale.

En ældre herre vi fik en lille snak med, havde haft  utallige ture til søen og kun fanget meget få fisk. Han har parskinson syge, men havde på ingen af turene fået hjælp af ejer eller medarbejdere til at fange fisk når de havde været forbi.
En service der efter min mening skal komme af sig selv. Først skal ejer spørge om han har fanget noget og hvis ikke så spørge hvad han fisker med og hvis det ikke er den rette agn eller andet, guide ham til den rette agn eller fangstmetode og derved hjælpe til at øge chancen flere fangster. Dette er min uforbeholdne mening.

Nu kommer vi til det der gør, at søen får 2 snæbler og ikke 1 eller slet ingen.

Ejer har et dambrug på den anden side af gaden. Uanset hvor mange fisk der er i søen, bliver der hver dag sat nye ud.
Der er så mange fisk i vandet at de gange jeg havde en ørred der fulgte efter fluen, kunne den ikke komme til på grund af andre ørreder på sin vej.
20-30 guldørreder svømmede rundt i søen og skulle jeg gætte 200-300 regnbuer med flere. Gennemsnitsvægten ud fra hvad vi kunne se, ligger på 2,5-3 kg. En del ørreder vejer over de 4 kg.

Disse vægt-skøn er baseret på fangster af put and take ørreder fanget over 26 år for mit vedkommende. Så altså ikke baseret på facts. Selv erfarne lystfiskere kan tage fejl 🙂

Der er næsten for mange fisk i søen og selvom jeg havde fisk der huggede og også mistede en på grund af et for svagt tilslag, er jeg ikke helt sikker på om det er godt for fiskeriet med så mange fisk på så lidt plads.

Området holdes rent og pænt, dette har de dog overskud til ved Brejnholm P&T, hvilket jeg sætter pris på som gæst.

Konklusion:

Meget lidt service, ingen personlig service, masser af fisk i den tunge ende, endda helt op til 10 kg. eller mere. Læ for vinden af de omkringliggende træer, en lille sø kun lavet for forretningens skyld og ikke af interesse for lystfiskeriet (endnu et skøn). Stedet oser af ren forretning.

Man kan kun købe 4 timers kort eller dagkort. 4 timer 130 kr. og dagkort 200 kr. som kan købes ved selvbetjening på den anden side af vejen ved dambruget.

Min mening:

Vil man fange fisk og er træt af at fiske i put and take vande hvor man ikke ser meget liv. Så tag til Brejnholm Mølle Put & Take.

Fedt med de mange fisk. Men at fiske i så lille en sø med så stort antal ørreder, kan også betyde mange fejlkrogninger og dage hvor ørrederne bruger mere tid på at holde territorier end at bide. Jeg kan forestille mig at den dag ørrederne generelt er i hugget, kan der hives rigtig mange fisk i land.

Jeg satte video op og lod den køre et lille stykke tid over 2 omgange. Se de mange fisk springe helt ud af vandet og danse i overfladen her:
(Med stor skærm kan du til tider også få øje på guldørrederne der svømmer rundt i overfladen)

Brejnholm Mølle Put & Take
Brædstrupvej 72
Aale, 7160 Tørring

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler