2 unge herrer satte alle på plads! – til put and take konkurrence i Vestjylland.


DSCN3316

Indledning:

Når der afholdes put and take-konkurrence er det ikke sjældent, at nogle af de mest ihærdige og dygtige put and take fiskere i det danske land, tropper op, og ganske ofte løber med præmierne.

Men som med så meget andet når der tales nutid, begynder de gode, de erfarne, at være gennemsnitligt yngre. Om man er enig eller uenig i denne påstand er en mulighed, man kan være uenig af forskellige årsager, der har f.eks. altid været dygtige unge lystfiskere, men grundet de få muligheder der var i de tidligere år, i form af medier og især sociale medier online, hørte man ikke så meget om dem på landsplan. Kendskab til fiskeriet og erfaringer deles som aldrig før og det går hurtigere at blive klog i dag når det kommer til fiskeri, det er fakta. Også indregnet i denne påstand er, at selvom viden kommer nemt, skal der til stadighed fiskes fysisk for at få regnestykket til at gå op – og det gør de så sandelig også i dette tilfælde, fisker fysisk og ihærdigt, de 2 dygtige unge lystfiskere som deltog i konkurrencen denne dag, på denne dato d. 11 januar 2015.

En konkurrence i det Vestjyske – fortalt i fakta

23 deltagere, 14 havde valgt at tilkøbe ekstra stang.

Præmier til den der kunne fange flest ørreder og største ørred. I alt præmier for 4000 kr.

En mild i temperaturen, men blæsende dag var begyndt. Konkurrencen startede kl. 10.00 og skulle vare 4 timer. Kaffen stod på kande. 200 kg. fisk var udsat, fra 2 kg. og op.

De fleste fremmødte valgte læ siderne, der var 2 sider i søen  med læ, andre valgte at stå direkte i modvind.

En del fiskede med gennemløbere, nogle med bombarda og flue, powerbait etc., andre med spinner og i sidste ende, fiskede de fleste med lidt af hvert.

Put and take fiskeri kan være svært i kraftig vind, men fiskene ville gerne hugge denne dag.

De store ørreders tiltrækning til gennemløberen

Gang på gang overalt i landet, ser man konkurrencer bliver vundet af dygtige lystfiskere der forstår at bruge en gennemløber. Af en eller anden årsag, er de større ørreder vilde med denne form for agn.

Også i denne konkurrence viste gennemløberen sin gennemslagskraft, affisket med og af, 2 unge, men ivrigt fiskende og dygtige lystfiskere som ofte er at finde ved vandet.

En sort og hvid 360´er gjorde forskellen denne dag. Resultat, 1 fisk over 4 kg til hver, plus 3 fisk mere. I alt fem fisk, 3 til den ene og 2 til den anden.

De 3 af fiskene blev fanget af  Thor Jensen, den ene af drengene, hvoraf den ene ørred af de 3, også var den største fangede i konkurrencen. Dette gav Thor præmie for både største fisk og flest. Fuldt hus! Imponerende!

Resten af konkurrencen fortælles og vises i billeder. Vi starter med vinderen – et stort tillykke her fra os på fiskesæson.dk og især fra mig der ikke havde en chance mod Thor og Martin K Rasmussen, de to unge herrer der begge fangede større og flere fisk end jeg.

Jari

Vinderen:

DSCN3323
DSCN3316
DSCN3310
DSCN3312
DSCN3317
DSCN3319
DSCN3309
DSCN3318
DSCN3326

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler