Fiskeri efter fladfisk – kort intro


Man kan fiske efter fladfisk fra Kysten, båden og i åen .

Der en hav af fladfiskeforfang og tilvalgs-grej man kan vælge imellem .

Jeg nævner en par af min favoritter , Fladfiske skeen , Skelterboomrigs  eller  Delta tackles  og selvlysende boom rig . den selvlysende boom-rig bruger jeg  i grumset vand ( uklart vand)

Efter min mening har alle forfang fordele og ulemper.. Ved færdigt købte forfang er det tit,  at krogen er uduelig. Ofte  er  der lavet knude i selve  hovedlinen som svækker rigget .

Når man selv laver et tackle/forfang selv, er det en fordel at bruge Skelterboom og Delta Tackles. Man kan genbruge begge dele, man laver bare  en ny hovedline og monterer dem på ny.

Skelter boom
delta tackle fiskesaeson

Til venstre ses et Skelter boom
Til højre et Delta tackle

Som forfangsline  til de to tackles  bruger  jeg proppeler som atraktors  og selvlysende perle . hvorfor jeg bruger  proppeler  som atraktor , er fordi de roterer helt  vildt  i vandet  og de har ikke nogen modstand i vandet  og derfor  hindrer de ikke muligheden for at mærke når fisken hugger. jeg bruger også Spinn N Glows  men dem bruger jeg kun til mine forfang med  fladfiske ske.

norge1

Når man selv laver sine forfang, bestemmer  man selv hvad  man vil bruge  som atraktors .

Jeg er også en fortaler for  feeder-fiskeri efter fladfisk . det kommer jeg ind på i et tredie kapitel.

Her  er en lille oversigt over det, jeg i de næste kapitler vil komme ind på:

Fladfiskeri :

1) Fladfisk fra Kysten – tips  og tricks .

norge006

2) Fra Båd  med  tips og tricks  ( driv fiskeri  + anker fiskeri )

3) Feeder fiskeri  + duftemidler .

4) Mole fiskeri .

5) Fladfiske fangster  fra Norge .

6) Forfang mm.

Leveret af Leonard Muys 

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler