Patagonia waders – Det miljøvenlige valg


Patagonia waders kommer fra det amerikanske firma Patagonia Works. Firmaet blev stiftet i 1973 i Ventura, Californien i USA, hvor de også har hovedsæde den dag i dag. Patagonia Works har mange forskellige forretninger, men Yvon Chouinard grundlagde firmaet, har det solgt tøj til udendørs brug. 

Idéen til udendørs tøj har Yvon haft lige fra han var barn. I 1953 var han 14 år og på klatretur og han fik smag for udendørslivet. Siden har Patagonia udviddet. Først til hele USA og derefter ud til hele verden. 

Det specielle ved Patagonia er, at de hvert eneste år giver 1% af overskuddet til græsrodsbevægelser, der kæmper for at bevare miljøet. Det er en af grundstene, som Patagonia er bygget på og det er noget af et særsyn i USA, hvor man ofte tænker mere på sig selv og sine end på miljøet. Derfor støtter du indirekte kampen for et bedre klima hvis du køber tøj fra Patagonia.

Patagonia Rio Azul Waders

De første waders fra Patagonia vi vil anbefale er Patagonia Rio Azul Waders. Det er en af de billigere waders fra Patagonia, men derfor er produktet stadig i høj kvalitet, da alt indenfor Patagonia er lavet af gode holdbare materialer og er blevet testet grundig inden de vil sælge det.

Patagonia Rio Azul Waders er utrolig lette når vi snakker om åndbare waders. De vejer faktisk kun 879 gram. Derfor skulle man tro, at de heller ikke var så slidstærke. Der kan du godt tro om igen, for selvom Patagonia Rio Azul Waders er meget lette, så er de stadig utrolig holdbare og kan klare langt de fleste opgaver for en fisker.

Patagonia Rio Azul Waders er lavet ud af H2No® Performance Standard polyester. H2No® Performance Standard polyester er et rigtig godt mærke, der ikke går på kompromis med kvaliteten og derfor er alt i H2No vandtæt, selvom produkterne stadig er meget åndbare. Alle søm er blevet tapet efter og Patagonia Rio Azul Waders er imprægneret med DWR, som står for Durable Water Repellent. 

Derfor kan du være 100% sikker på, at Patagonia Rio Azul Waders er vandtætte. I disse waders får du også Patagonias innovative SSC teknologi, der står for Single-Seam Construction. Teknologien er om konstruktion af enkeltsøm, der sikrer at sømmene bliver slidt på indersiden af benene. 

Patagonia Rio Azul Waders kommer også med en dejlig inderlomme, der er skåret med laser og af mærket Hypalon®. Lommen giver dig let adgang til det vigtigste på fisketuren såsom værktøj, pung, telefon, nøgler og meget andet. Sokkerne i denne waders er lavet af neopren og er formet som venstre og højrefod, hvilket giver en perfekt pasform og samtidig er den slidstærk med en tykkelse på 4 mm.

Patagonia Rio Azul Waders har selvfølgelig også gravel guards, der er i samme materiale som resten af wadersne. Det har Patagonia valgt, fordi de vil sikre, at wadersne tørre hurtigst muligt, men samtidig vil de ikke gå på kompromis med deres holdbarhed.

Det sidste vi vil fremhæve ved Patagonia Rio Azul Waders er det medfølgende elastik-bælte, der giver dig mulighed for at justere på pasformen. Hvis du synes Patagonia Rio Azul Waders lyder som en god waders til dig, så smut ind på Lystfisk.dk og find dem til en rigtig god pris. Du finder wadersne lige her.

Patagonia Middle Fork Packable Waders

De næste waders fra Patagonia vi vil anbefale er Patagonia Middle Fork Packable Waders. Denne waders er den mindste waders, når den er foldet sammen. Samtidig er dens ydeevne helt i top og vægten er tilsvarende lav. Sølle 740 gram vejer denne waders. 

Vægten er virkelig hovedfokus i denne waders og derfor henvender Patagonia Middle Fork Packable Waders sig også til lystfiskeren, der går meget op i at have let oppakning, men stadig har en åndbar waders i høj kvalitet. Patagonia Middle Fork Packable Waders kan faktisk foldes så meget sammen, at den ikke fylder mere end et penalhus i rygsækken. 

Som ved den forrige waders, så er Patagonia Middle Fork Packable Waders også lavet at Patagonias fantastiske og anderkendte H2No membran, der giver dig 100 % vandtæthed, men samtidig giver H2No også en rigtig god åndbarhed.

En anden smart feature på Patagonia Middle Fork Packable Waders er selerne, hvor man kan folde sine waders ned til at blive waist waders. Dette kan lade sig gøre, fordi disse waders kommer med en smart funktion i bæltet, der tillader at hægte overdelen fast.

Patagonia Middle Fork Packable Waders øverste del består af en 3-lags membran, der giver utrolig stor åndbarhed og komfort, mens den nederste del har et ekstra lag. 4-lags membranen giver en ekstra slidstyrke og holdbarhed, så du kan roligt tage denne waders på – selv i voldsomt vejr. Patagonia Middle Fork Packable Waders skal nok holde dig tør.

Der er tænkt over vægten i alle dele af denne waders, så derfor er sokkerne også lette. De er lavet i let og behageligt syntetisk gummi, der udover den lette vægt, også er utrolig nem at pakke ned så den fylder næsten ingenting. 

At Patagonia tænker på miljøet kan du også se i denne waders, hvor det øverste 3-lags membran er lavet af 100% genbrugt nylon og det nederste 4-lags membran er lavet af 70% genbrug.

Så hvis du både holder af naturen og samtidig er begejstret for lette waders man nemt kan pakke sammen, så er det Patagonia Middle Fork Packable Waders du skal gå efter. Du kan købe dem hos Lystfisk.dk lige her. Lige nu er den endda til en rigtig god pris.

Patagonia Rio Gallegos Zip-Front Waders

Den næste waders fra Patagonia, som vi vil anbefale er Patagonia Rio Gallegos Waders. Det er en af topmodellerne fra Patagonia, og får rigtig gode anmelderne af brugerne. Disse waders har en vurdering på 4,4 ud af 5 hos Google, hvilket er ekstremt godt. Og vi er enige med anmeldelserne. Patagonia Rio Gallegos Waders er en fantastisk waders. 

Både top og bund i denne waders er lavet af Patagonias fantastiske N2No Performance Standard Polyester. Og så er det endda i 4 lag både i benene og i den øverste del. Patagonia Rio Gallegos Waders er også imprægneret med DWR (Durable Water Repellent), der sikrer en bundsolid waders, der både er utrolig slidstærk og som er meget modstandsdygtig overfor punkteringer.

Det der gør denne waders speciel og en af de top sælgende, er den smart vandtætte lynlås, der sidder på fronten. Lynlåsen gør, at det er super nemt som mand at lade vandet eller nemt at komme ind til din inderbeklædning. 

Patagonia Rio Gallegos Waders kan ligesom Middel Fork wadersne også konverteres fra den normalt chest waders og om til waist waders, da man nemt kan løsne 2 spænder på selerne og vippe overdelen ned over livet. Det gør også, at Patagonia Rio Gallegos Waders har en perfekt pasform og en komfort i verdensklasse.

Patagonia Rio Gallegos Waders findes i mange størrelser, så der altid er en størrelse, som passer til lige netop dig. Der er selvfølgelig også SSC (Simple-Seam construction) i denne waders, så man undgår slidtage på de udsatte punkter på indersiden af benene.

Foran på Patagonia Rio Gallegos Waders er der en dejlig stor lomme til dit grej, som samtidig også har håndvarmerlommer gemt indeni, der selvfølgelig er foret rigtig godt, så du kan holde dine hænder varme. 

Indvendig i denne waders er også en vandtæt TIZIP lomme, hvor du kan have telefon, kamera og andet. Der er rigeligt med lommer i denne waders, så pladsmangel er i hvert fald ikke noget problem her.

Sokkerne er i neopren og er anatomisk designet, så der er en højre og venstre fod i sokkerne. Det er med til at give den ultimative komfort i Patagonia Rio Gallegos Waders. Samtidig er der også knæbeskyttere, som kan tages ud, hvis det ønskes.

Hvis denne fantastiske waders lyder som noget for dig, så kan du købe denne komplette waders hos Lystfisk.dk lige her. Endda til en rigtig god pris.

Patagonia Swiftcurrent Expedition Zip-Front Waders

Den sidste waders fra Patagonia, som vi vil anbefale, er Patagonia Swiftcurrent Expedition Zip-Front Waders. Det er deres nye flagskib, som indeholder en masse ny teknologi og forbedringer på waders, som vi ikke troede var muligt at forbedre.

Patagonia Swiftcurrent Expedition Zip-Front Waders er bygget op ligesom de foregående i Patagonias fantastiske H2No Performance Standard membran, som selvfølgelig findes i 4-lag i denne waders. Det giver den ultimative waders, der er 100% vandtæt, vanvittig åndbar og samtidig er den en af de mest slidstærke waders på markedet. Sømmene er stadig lavet i enkelt, så holdbarheden og slidstyrken er i top. Syningerne omkring skridtet er der tænkt en ekstra gang over, så det giver mindre slid på de udsatte områder.

Der er specielle seler i Patagonia Swiftcurrent Expedition Zip-Front Waders og det gør, at man hurtigt og nemt kan ændre sine waders fra at være chest waders til waist waders. Lige meget om du bruger Patagonia Swiftcurrent Expedition Zip-Front Waders som chest eller waist waders, så er de altid meget komfortable og pasformen er perfekt.

Og der er massere af lommer i denne waders. På indersiden sidder der en vandtæt lomme, som man har mulighed for, at flippe ud. Indvendig er der også 2 såkaldte drop-in strækbare lommer, hvor man kan opbevare flueæsker eller andet, som man gerne vil have lige ved hånden, men stadigvæk gemt inde under wadersne.

De udvendige lommer er der også massere af. Der er 2 forede lommer til at varme sine hænder i og 2 lommer, hvor der kan opbevares værktøj, grejæsker og hvad man ellers vil opbevare. Alle lynlåse i Patagonia Swiftcurrent Expedition Zip-Front Waders er 100% vandtætte, så det er nemt at træde af på naturens vegne, for du kan bare lyne ned i stedet for at skulle have alt overtøjet af. Det er smart, så du ikke skal stå i januar på fisketur og få forfrysninger, fordi du skal lade vandet.

Der er tænkt over udformningen af benene, så de er ergonomisk korrekte. Derfor sidder wadersne meget bedre, både stående og siddende i Patagonia Swiftcurrent Expedition Zip-Front Waders. Knæpuderne er sat ind for at få den bedste komfort, men hvis man synes de er i vejen, kan man let fjerne dem. 

Ligesom benene er sokkerne også udformet efter fødderne, så det er en højre og venstre fod. Så passer de bedst sammen og de passer samtidig perfekt ned i dine vadestøvler.

Patagonia Swiftcurrent Expedition Zip-Front Waders er i en liga for sig. Den er banebrydende på mange punkter og så endda miljørigtig. Hvis du gerne vil have den ultimative og miljøvenlige waders, med maksimal komfort og med god slidstyrke, så er det Patagonia Swiftcurrent Expedition Zip-Front Waders du skal købe. Du finder den hos Lystfisk.dk lige her.

Afsluttende bemærkninger

Patagonia har mange forskellige produkter og i mange kategorier indenfor outdoor. Vi har valgt at fokusere på waders i denne artikel, men du kan gå op opdagelse hos lystfisk.dk for at se, hvad Patagonia ellers har at byde på.

Hvilke waders fra Patagonia der passer bedst til dig må du selv vurdere, men vi har her givet dig introduktionen til de mest populære waders man kan få i Danmark og en guide til, hvilken en du skal vælge.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler