Fluefiskeri


Intro til fluefiskeri

Multen er en benhård fighter. Fluefiskeri efter multe er enormt spændene og man oplever til tider fuldstændig vanvittige fights, når man langt om længe har narret den til tider umulige fisk. Det er ikke nogen hemmelighed at multen er sky. Meget sky. Dette gælder iser hvis man går ved kysten.
Omkring og i vores bådhavne kan multen opføre sig helt anderledes. På grund af den evige støj ved og i vandet, fra både og mennesker. Virker det som om at multen ikke lader sig skræmme nær så let som kystfiskene. Her kan man nærme sig fisken forholdsvis let og ofte servere en fluen lige foran næsen på den. Vil fisken ikke tage din flue, kan du udskifte fluen og binde en helt almindelig krog på, med et stykke brød som madding.

Ved kysten kan multerne være at finde på dybere strækninger. Der hvor det ikke er nødvendigt at gå langt ud før der bliver dybt.

Fjorden giver ved lavvandede områder til tider et godt fiskeri med flue. Fluefiskeriet fungerer generelt bedst ved kysten og i fjorden. Selvom mange havne har en god bestand af multer, er det ikke altid lige hensigtsmæssigt at svinge fluestangen mellem mennesker og både.

Flue video

De fleste fluer brugt til multer er enten imitationer af tang eller brød. altså fluer i grønlige farver eller hen af sand/beige farvede fluer . Her er et glimrende bud på en flue til de kræsne multer fra Go-fishing. Fluffy hedder den. Fluen er bundet på en lille trekrog, som optimere krogningsprocenten væsentligt. Den klassiske grønne marabou er lige brudt af et lille rødt hugpoint bagerst på fluen.

Anbefalet grej

Multer på flue

At fange en multe på fluestang er noget som de færreste har oplevet. Multen har længe haft et rygte for at være en af de sværeste fisk, man kan fange på flue overhovedet. Men på trods af dette har flere og flere kystfluefiskere i de senere år taget denne vanskelige fisk til sig og gjort den til en udfordring sommeren igennem. En af de kystfluefiskere der fra starten har været med til at skabe opmærksomhed omkring multefluefiskeriet er Brian Kjær, som i årevis har udforsket og eksperimenteret med multerne.

Se et indslag om Brian Kjær og multen her.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler