« Tilbage til Laksefiskeri Laks i åen – blink

Intro til fiskeri med blink

Blink bliver generelt brugt mere i de større åer, selvom nogle lystfiskere sværger mest til blink ved de mindre åer. Som man skal vide i fiskeriets verden, og som nok også er nævnt flere steder på fiskesæson.dk er, at alle har deres mening og favoritagn. Derfor, vil man gerne fiske i flere forskellige åer efter laks. Finder man smartest ud af, hvis man spørger eller læser på de forskellige foreningers respektive hjemmesider, hvad der virker i hver å.

Et eksempel er http://www.s-e-s.dk der fortæller lidt om hvilke blink der virker i Skjern Å og om hvordan du skal fiske dem. Dette er dog ikke en forening og beskrivelsen ikke total dybdegående omkring blink o.s.v. Men stadig en god hjælp.
Blandt nogle af alle de mange klassiske lakseblink der finder derude kan nævnes, Toby, Möresilda, Buch Salmon Speciel og Sølvkroken Salamander. Alle nævnte blink bliver brugt i mange af vores danske åer. Skjern Å inklusiv. De mange forskellige lakseblink har hver deres styrke. Alt afhænger af åen og vandforhold. Nogle blink er effektive i hurtigt vand, andre er det i mere rolige strømmende vand.

Det kan være en go idé at købe nogle stærke nye kroge til sine blink. Det er ikke altid at krogene monteret fra fabrikken er stærke nok, og kan derfor rettes ud når en stor laks hugger. Spørg din forhandler til råds når det kommer til skarpe, spidse stærke kroge.

 

Blink video

YouTube-forhåndsvisningsbillede
Laksevideo fra Gaula. Laksen bliver fanget på blink.

Grej anbefales:

Beskrivelse

Slvkroken_Buch_Salmon_specialBuch Salmon Speciel er en gammel klassiker fra Paravan i Norge. Nordmændene kan bare det med at lave gode lakseblink, og Buch Special med den karakteristiske røde bagside er ingen undtagelse. Blinket arbejder formidabelt under normale strømforhold, hvor den selv arbejder sig stille og roligt ned i strømmen. Skal du på laksefiskeri med et godt kort i baghånden – så er Buch Salmon Special uden tvivl et godt valg!

Køb dem her