Laksene i Varde Å lagde sig ned i par og bød velkommen til en ny laksefanger!

Åens overflade afgav damp og kastede røg-lignende små cirkulerende hvirvelvinde op mod morgensolens stråler. Let legede den og snoede sig så langt øjet rækkede gennem de høje bakker i landskabet foran os.

Laksene var dernede, det vidste vi, men kunne vi få dem i hugget?

Flere lystfiskere havde valgt at bruge den solrige dag ved vandet og de fleste satsede på orm, fisket helt nede ved bunden. En effektiv metode brugt i mange af de vestvendte åer når laksene skal snøres.

Søren der nogle dage tidligere havde inviteret mig med til Varde Å, havde ikke før fanget en laks. Troen på succes og en tung dansk sølv-skat for enden af linen var alligevel tilstede og særdeles vel-kanaliseret ud i totalkoncentration omkring  fiskeriet.

En havørred gjorde os opmærksomme på sin tilstedeværelse ved at hoppe helt ud af vandet foran os. Kun 2 minutter var brugt ved åen på det tidspunkt.
Spinnerne røg ud og en god dag efter Varde Å laks kunne begynde.

Enten var jeg træt eller uopmærksom, men i forsøget på at få min spinner fri af en gren i vandet, ramte jeg en gren over mig med stangen.
Stangen knækkede.
Jeg gjorde Søren opmærksom på at jeg ville gå tilbage til bilen for at hente en ny og traskede afsted.

Efter bare 100 meter ringede min telefon.

“Det er Jari”.

“Jari!!! Der er laks, jeg har har en laks på!”.

Jeg løb alt hvad jeg kunne og selvom 100 meter ikke er langt, var jeg noget forpustet da jeg nåede frem

Video af fighten:

YouTube-forhåndsvisningsbillede

DSCN2163

Den første laks og så i den størrelse. Lækkert!

Laks 2

Vi fiskede videre og som solen steg højere op på himlen og varmen fik fat, forvandt skyggerne – kastet ud på vandet fra buskads og andre plantevækster langs åen.

Egentligt så vi efterfølgende mange springende laks og havørreder dog uden at mærke noget.

Efter en times fiskeri kom vi til en række træer, flere af dem var døde og lå i væltet position ud over vandet. Også gode lakse-standpladser.
Min Mepps spinner ville ingen laks have denne dag og jeg gik videre efter grundig affiskning under, langs og foran træerne.

10 meters gang længere henne og med ærgelse tatoveret hen over ansigtet kastede jeg halvhjertet ud i åen. En omdrejning på hjulet.

“Ja! – den er der! Jeg har bid”.

Søren fiskede med en sort kondomspinner, sølvblad. på 15 gram. En ny laks havde set sig sulten på den,  lige der hvor intet gad min Mepps Aglia. Fair nok! 🙂

Jeg løb hen til ham igen for at hjælpe hvis jeg kunne og for at se en fighten tæt på.

Det var denne gang en mindre laks omkring 2,5 kg som hurtigt kom i nettet og ud igen. Fed dag for Søren der i den grad var i hopla. Ganske forståeligt vel at mærke!

DSCN2165

Vi stoppede efter 4 timers fiskeri og Søren og jeg selv inklusiv havde en forrygende dag i solen og laksenes tegn

Tak Varde Å! Og tillykke med de smukke laks Søren!

JP