Laks og eventyr 2014 – 31-01-2014


Nu hvor is-flagerne langsomt driver ned af vore, for tiden, meget vandfyldte åer, er der, selvom der er nogle åer der har åbnet for fiskeriet, stadig lidt tid til de store vestvendte åer lukker os ned langs vandløbenes dybe høller, stryg og skarpe sving.

De store laks står måske dernede og venter på os og måske ikke.

Trods sæler og garn med mere , tror jeg personligt at 2014 bliver et år med gode store danske laks. Jeg kan huske at Korsholm i 2013 havde en “bounty” ude. Jeg tror det var 20.000 kr. til den største laks over 20 kg.

Ingen fangede en Laks over 20 kg. i Skjern Å i 2013. Med mindre at Heine Fausings 126 centimeters laks fra åen der ikke blev vejet tæller med. På grund af sine glimrende catch & release egenskaber røg fisken tilbage i Skjern å uden at lide last og som nævnt uden at blive vejet. Sådan! Fisken blev estimeret til et par kg. over de 20.

Egentlig skulle han da have pengene for god skik. Uden at være sikker tror jeg at man skulle troppe op med fisken ved butikken for at få dem.

Jeg tror ikke de tør udlove den samme dusør i år. Men man ved naturligvis aldrig.

Jeg selv køber årskort til Varde Å i år og har med min evige optimisme lovet mig selv at laksen over 10 kg. landes, uden tvivl.

Tro på dit fiskeri og fiskene mærker det helt ned i agnen, i mit tilfælde spinneren.

Laksene begyndte først for alvor at røre på sig sidst på sæsonen i Varde å i 2013, men med alt det vand der i lange perioder har været og stadig er i åen, tror jeg at starten på året kaster en del fisk af sig i alle åer. Selvom jeg ikke er ekspert når det kommer til laksefiskeri, vil jeg mene at alle forudsætningerne for et godt lakseår er tilstede.

Svaret kommer naturligvis først engang i april/maj. Nu ser vi.

Lakse-eventyr i de danske åer er noget jeg personligt har brugt for lidt tid på. Men det ændrer sig nu.

Har du forventninger til fiskeriet i 2014 kan du sende dit indlæg til kontakt@fiskesaeson.dk og få det med i vores kommende: Hvad forventer vi af sæsonen 2014 , sektion. Den nye del kommer på siden den 10-02-2014 og her kan man læse om andre lystfiskeres forventninger/forhåbninger for det indeværende år..

Med venlig hilsen

Fiskesæson Teamet

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler