Laks i åen – wobler


Intro til woblerfiskeri

Hvert år fanges der en del laks på woblere i de danske åer. I 2010 blev der blandt andet fanget en laks på 17,7 kg. Den lod sig i første omgang lokke af en lille 7 cm Rapala Tail-Dancer wobler.

Læs historien her.

Woblerne repræsenteret i form af link efter teksten her,. Er woblere brugt i Namsen (Norge). Sagen er at mange af woblerne brugt i bl.a Namsen også virker herhjemme. Grunden til at jeg vælger at pege på denne artikel/præsentation er, at skrivelsen også fortæller lidt om hvor svært det kan være at finde den rigtige wobler. Se artiklen her.


Wobleren er en ven af alle. Den kan fange næsten alle rovfisk vi har herhjemme. Og alle kan bruge den.

Wobler video

Rigtig flot laks fanget på wobler (Storåen)

Anbefalet grej

Rapala Husky Jerk HJ-10

Rapala har produceret flere fantastiske laksewoblere. Husky Jerk wobler fra Rapala i 10 cm og 10g med en arbejdsdybde på 1,2-2,4 meter. Vælg mellem flere farver.

Køb dem her

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler