Laks i åen – blink


Intro til fiskeri med blink

Blink bliver generelt brugt mere i de større åer, selvom nogle lystfiskere sværger mest til blink ved de mindre åer. Som man skal vide i fiskeriets verden, og som nok også er nævnt flere steder på fiskesæson.dk er, at alle har deres mening og favoritagn. Derfor, vil man gerne fiske i flere forskellige åer efter laks. Finder man smartest ud af, hvis man spørger eller læser på de forskellige foreningers respektive hjemmesider, hvad der virker i hver å.

Blandt nogle af alle de mange klassiske lakseblink der finder derude kan nævnes, Toby, Möresilda, Buch Salmon Speciel og Sølvkroken Salamander. Alle nævnte blink bliver brugt i mange af vores danske åer. Skjern Å inklusiv. De mange forskellige lakseblink har hver deres styrke. Alt afhænger af åen og vandforhold. Nogle blink er effektive i hurtigt vand, andre er det i mere rolige strømmende vand.

Det kan være en go idé at købe nogle stærke nye kroge til sine blink. Det er ikke altid at krogene monteret fra fabrikken er stærke nok, og kan derfor rettes ud når en stor laks hugger. Spørg din forhandler til råds når det kommer til skarpe, spidse stærke kroge.

Blink video

Laksevideo fra Gaula. Laksen bliver fanget på blink.

Anbefalet grej

Buch Salmon Speciel

Buch Salmon Speciel er en gammel klassiker fra Paravan i Norge. Nordmændene kan bare det med at lave gode lakseblink, og Buch Special med den karakteristiske røde bagside er ingen undtagelse. Blinket arbejder formidabelt under normale strømforhold, hvor den selv arbejder sig stille og roligt ned i strømmen. Skal du på laksefiskeri med et godt kort i baghånden – så er Buch Salmon Special uden tvivl et godt valg!

Køb dem her

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler