Laks fra floden Tay – Skotland


Laksefiskeri i floden Tay

Floden Tay er internationalt kendt for sine store Atlantiske laks. Det er en af de bedste laksefloder i Storbritannien, nogle vil sige en af de bedste i  EU. Lysfiskere fra hele verden kommer for at forsøge, at opfylde drømmen om kæmpelaksen i den smukke Flod.

I Tay er rekorden for den største stang-fangede laks sat.. Indehaveren af rekorden er en Kvinde. Miss Georgina Ballantine. Fisken blev fanget i 1922 og vejede lidt over 32 kilo.  Udover at stå som største stang-fangede Laks, er Georginas Laks også stadig britisk rekord.

Det brede flodsystem inkluderer mange bifloder som også indeholder store laks og tilbyder et godt fiskeri. The Earn, Isla, Ericht, Tummel, Garry, Dochart, Lyon and Eden.

Hvornår kan der fiskes

Sæson 

Laksesæsonen i Tay og bifloderne begynder den 15 Januar og slutter den 15 Oktober. Nye laks svømmer op i Tay hver eneste dag på året, Så der kan fiskes året rundt.
Fiskeriet i Floden Earn  afhænger opgangen af efterårs-laks, så sæsonen her begynder den 1 Februar og går frem til 31 Oktober.
Der kan fiskes fra Mandag til Lørdag, Der fiskes ikke om søndagen i Skotland.

Forår

Som før nævnt går laksene op i floden Tay før sæsonstarten. en “fresh ‘springer”  som den kaldes lokalt, kan fanges over alt i hovedfloden, selv i båd på Loch Tay. Spinnefiskeri er den foretrukne fremgangsmåde i starten af sæsonen. Laksene bliver flere og flere jo længere man kommer ind i foråret og man ser fluefiskerne ligeså stille stige i antal.

Sommer

Antallet af laks der svømmer op i Kay floden stiger markant om sommeren. Udover opgangen af sommer laksene, begynder opgangen af grilse i Juni antallet når sit højeste i Juli.På grund af Hydro Power Stations oplever Tay aldrig sommer tørke.Det samme gælder for de fleste af bifloderne..
Det bedste fluefiskeri er at finde om sommeren hvor vandet trods alt er en smule lavere i vandstanden end forår, efterår og vinter.

Efterår

Store antal nyopstegne laks indtager floden Tay. De fleste fisk er grilse omkring de 3-6 kilo og laks fra 7-10 kg. men stadig med mulighed for fisk op til 15 kg.. I modsætning til Forår og efterårs opgangen, gyder disse fisk ikke i de øvre bifloder men samler sig mest i hovedfloden og de nedre bifloder såsom,  Isla, Earn og Almond og giver et fantastisk fiskeri.  I denne periode fanges de største fisk Specielt i nederste del af Kay.. Efteråret byder stadig på godt fluefiskeri,em på grund af stigende vandstand og Kay flodens størrelse finder flest fiskere spinneren frem af nødvendighed.

For at booke online og få mere info, kan du klikke her.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler