Vedligeholdelse af fiskehjul – hav og kyst


Tippet er sendt ind af Joachim Fabricius

Har du nogen sinde oplevet at dine hjul er blevet rustne på relativt kort tid? Ellers har du måske oplevet at de er begyndt at sige lyde når man hjuler ind? Selvom producenterne lover rustfrit stål, kan der være dele på selv dyre fiskehjul, som ruster efter blot få fisketure. Heldigvis kan du med et simpelt trick undgå at dine hjul ruster!

Fiskehjul er generelt gode og robuste når det kommer til fiskeri i fersk- og brakvand. Værre er det når vi snakker saltvand. Saltvand kan få selv de bedre fiskehjul til at bukke under, hvis man fisker meget på havet. Mange køber derfor fiskehjul med rustfrie spoler, og tror at problemet er løst, men nej. Ofte skal der ikke meget mere end en enkelt rusten skrue til, før hjulet er ødelagt.

Hvis du vil undgå rust, kan du derfor med fordel skylle dine hjul i ikke-saltholdigt vand, hver gang du har været på havet eller ved kysten. Udover at fjerne saltet, fjerner man også de sandkorn der evt. har sat sig fast i hjulet. På denne måde kan man anvende sine hjul i mange år, uden at skulle døje med problemer forsaget af rust og sand.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler