Råd til valg af grej til ultralet kystfiskeri med flue


Vil man i gang med denne spændende form for kystfluefiskeri, er der vigtige ting man lige skal tænke over :

De lidt ældre stænger hvor der står graphite på, er ikke så stærke i klingerne, men de moderne ultralette stænger i dag, kan holde til de vildeste modhug og fights p.g.a. ny og forbedret teknologi. Stængerne er som regel dyre og ligger mellem 3000-6000 kr, men der er også god garanti.

Linerne til den form for fiskeri skal være en skydeline i 0,24 Varivas monofil (kan købes i butikkerne)og et skydehoved på 4,5-6 gram til klasserne fra #0 til #000 og 6-7,5 gram til klasse #1 og #2.

Skydehovederne skal være 7-8 m. Dette skal man selv klippe til, ud af en wf line (hel flueline) i klasse 2-4 afhængig af fabrikant. Ud af en wf line klasse 4, kan der blive tre skydehoveder når det er til en klasse #1-#0-#00-#000 og to stk. til en #2. hjulene fås ned i størrelserne som passer til stængerne.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler