Råd om det ultra lette fluegrej til kystfiskeri


Tippet er sendt ind af Dennis Rasmussen

Nogle af de faktorer som er vigtige for dette fiskeri er, at modvind er umuligt men svag modvind er muligt. Ellers er der ikke store forskel på det normale og det ultra lette fluefiskeri.

Selvfølgelig er der grænser ang. vindstyrken til og med 10-11m/s hvis den kommer fra den rigtige side. Fluerne er de samme som til det normale fluefiskeri bortset fra, at de bruges i mindre størrelser.

Er man vant til at fiske med flue og normal bruger klasserne #5-#6-#7-#8 vil det nok drille lidt i starten, men en dag eller to, gør meget ved det problem. De fleste stænger i dag har topaktion (hurtig kaste stil) og til det ultra lette kystfluefiskeri skal der lidt langsommere kastestil til. Et ultra let kystfluesæt vejer næsten kun det halve af, hvad et klasse #7 sæt vejer, så man kan nemt fiske en hel dag uden at få ondt nogen steder (håndled,skulder)

Til sidst vil jeg ønske knæk og bræk, og god fornøjelse.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler