Mini-blink og bombarda til kyst og put & take


Tippet er indsendt af Jonas Erbs

Tippet kan både bruges ved kysten, men også i Put and Take.

Som mange ved er der i de danske p&t søer startet en dille med bombarda fiskeriet, på den måde at det nu ikke længere er en krog med powerbait eller en flue der præger enden af linen – nej det er de helt små spinnere og blink fra 1-4 gram i forskellige farver.

Fik selv indkøbt et sæt med 3 små blink i str. 2c fra savage gear og fangede straks flere fisk i p&t søerne.

Tænkte at idéen måtte kunne bruges på kysten også, evt. med lidt modifikationer.

Så her er i grunden det egentlige tip

Tag et stykke kraftig monofil line eller flettet line på 50 cm og bind en lille svirvel i den ene ende og i den anden ende tager man og trækker et lille spinnerblad på linen og herefter binder man så et af sine små blink fast.
Hovedlinen trækkes igennem borbarda flåddet og herefter såttes der en lille plastik rør på 10 cm på linen (en vatpind kan også bruges uden vattet selvfølgelig).

Så monterer man en lille svirvel på sin hoved line og herfra et stykke monofil line på 1½ meter, så knyttes fast til den svirvel som er monteret på linen med blinket.

Man er nu klar til og opleve et fantastisk fiskeri – for det lille bitte blink med eftermonteret spinnerblad har simpelthen den mest vilde og lokkende gang i vandet at havørrederne ikke kan stå for det.

De små blink kan utrolig nemt laves derhjemme og males eller poleres efter eget valg (vi har jo alle vores favorit farve kombinationer, men dem kender producenten jo ikke).

Knæk & bræk og held og lykke med fiskeriet i 2014.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler