Limfjorden 25 og 26 maj – 2014


Forord:

Denne dag er dedikeret til et bedre Danmark. Et Danmark der tænker over, at der er problemer herhjemme der skal løses før man kan redde verden. Der er et stigende antal hjemløse unge i Danmark – hvad med dem? Listen er lang!

Dagenes fangster og oplevelser

Jeg har nu spenderet 2 dage ved Limfjorden og har haft det dejligt. Campingpladsen jeg bor på er umådelig hyggelig og ligger kun 100 meter fra vandet. Lyden af biler er ikke eksisterende og kun fuglenes sommerlige sang giver genlyd ud over pladsen.

Jeg slutter af på denne strækning af Limfjorden ved Ejsing Strand d. 28 maj.

Fiskeriet dag 1

Jeg startede mit fiskeri sent på førstedagen. Nogle store multer legede kun fem meter fra hvor jeg stod, men jeg havde ingen brød eller fluer med. Kun blink.

Vandet var grumset, gulligt og bølgerne rejste sig i takt med vinden der tog til i styrke. Jeg havde derfor ikke de helt store forventninger til området den aften.
Det endte også med at jeg måtte nøjes med et par hug, før jeg gik tilbage ad den asfalterede vej der leder op til campingpladsen og mit telt.

Det var min plan at forsøge at fange en havørred dagen efter og bruge hele dagen på det.

Dag 2 – et fjordskifte

Der blev ikke skiftet fjord, men det var som om fjorden havde skiftet vand og kulør.
Krystalklar stod den og ventede på mig og kun små fine krusninger vandrede hen over overfladen.

Et stenrev 300 meter borte fra det sted jeg fiskede dagen før skulle affiskes. Jeg var sikker på at det var stedet med den store sildeæder.

Jo nærmere jeg kom, jo mere levende blev vandet. Ikke at krusningerne blev til bølger, men virkeligt liv. Helt henne var det tydeligt at se hvad der foregik. Hornfisk! Og mange af dem!

Mange gange har jeg oplevet at havørrederne og hornfiskene gerne vil gå og stå de samme steder, så jeg så mit snit til at fange både hornfisk og havørred. Kystfiskeri i maj når det er bedst.

Hvert kast gav hug, følgere eller landet hornfisk. Til sidst måtte jeg genudsætte da mit net var fyldt. Jeg gik atter tilbage til campingpladsen for at rense fisk.

Et par billeder fra i dag:

Efter en time uden fiskeri blev for meget så gik jeg tilbage til stenrevet. Hornfisk igen, men ingen havørred.

Jeg forsøger igen i morgen.

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler