Kystfiskeri – Kysten ud for Urhøj Camping gav havørred


6 havørreder blev landet på i alt 3 timers kystfiskeri, da jeg i dag besøgte strækningen ud for Urhøj Camping på Vestsjælland. Umiddelbart lyder det ikke af mange for nogen og for andre, det stik modsatte.
Det der gjorde oplevelsen ekstraordinær for mig var, at jeg havde 14 følgere og tabte 3 fisk oveni. Kysten bugnede af fisk og det var jeg ikke forberedt på. Men det er jeg i morgen…

Dagen og fiskeriet

Vandet var en smule grumset  og uroligt da jeg ankom og på himlen kunne små-skyer ses, spredt sporadisk som pletter fra en maling-fyldt pensel svirpet mod et lærrede…

Jeg valgte at bruge en synlig, farverig snurrebasse og den gik rent ind hos havørrederne. 5 stk. stod den for.

Efterhånden som skyerne forsvandt helt, kom solen frem og vandet blev en smule roligere. Fiskene reagerede derefter og huggede ikke mere på snurrebassen.

Jeg fandt et 27 grams Møresilda frem i hvid/grøn og forsøgte mig igen. En fisk huggede, sad fast og forsvandt igen. Et par kast senere længere nede ad kysten huggede en ny fisk.

En lille havørred, næsten på samme størrelse som blinket, havde mod til at hugge – herligt!

Alt i alt et par skønne timer og sikke en strækning de har foran pladsen.

Men ugen er ikke omme endnu, jeg mangler en af de store.

3 Billeder fra dagen

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler