Fantastisk havørredfiskeri langs Guldkysten – Frederikshavn


Vi havde kun 2 timer, men de skulle udnyttes. Guldkysten stod nærmest stille. Vandet var fladt, vinden var ikke eksisterende og det lave vand, afslørede de mange store sten og højtstående tangplanter i vandet.
Et par hornfisk brød overfladen og vi forventede intet mere, men håbede på alt andet. Havbars, havørred eller det der var vildere, laks måske.

Vi kom langt ud i vores waders, længere end jeg havde forventet, de mørke pletter i form af tangbælter og stenrev, blev blottet under det klare vand med hjælp fra solen. “Perfekte omstændigheder” tænkte jeg.
Jeg havde et lille guldfarvet blink på og sendte det i et langt kast, ud over et lille tangbælte. En stime hornfisk jagede blinket og fulgte med helt ind, men satte hurtigt i bakgear, da den plastikklædte grønne trold kom til syne foran dem. Hyggeligt med lidt hornfisk.

Igen sendte jeg blinket ud over det lille tangbælte, men denne gang forplantede der sig et tungt solidt hug i line og stang. Fast fisk, og jeg var ikke i tvivl, en god havørred og jeg, skulle nu til at udkæmpe en kamp, som for fisken betød liv eller død, og for mig, et boost til selvtilliden, en penis-forlænger, et godt fangst billede, et adrenalin-kick, en oplevelse af den gode slags, en flidspræmie, god spise m.m.

Efter en god fight blev fisken landet. Havørred fanget med guld på guldkysten. Længde: Ligegyldig, vægt ligeså. Oplevelsen derimod, kæmpe stor!

Kort efter fik min gode ven og fiskemakker også en god fisk på krogen, ørreden huggede langt ude, hvorefter den stod stille et øjeblik og slog med hovedet, i et forsøg på at vriste sig fri. Fighten var i og for sig ikke lang, men det var spændende for mig at følge de hurtige og hidsige udløb. Den blanke flotte havørred blev landet og var smælder fed. Sikken en start!

Vi forsøgte os i løbet af de 2 gyldne timer også med Snurrebassen, som gav 3 havørreder mere. Vi fangede i alt 7 ørreder hvoraf de 6 var godt over mindstemålet. 2 med guld, 1 med guld/sølv, 1 på ren sølv, 1 på Snurrebasen i hvid/lyserød og 2 med Snurrebassen i blå/hvid/sølv.

Hvorfor Guldkysten ved Frederikshavn kaldes Guldkysten ved jeg ikke. Jeg har fanget havørreder med guldblink og fundet en del dansk guld, på selve stranden langs guldkysten ved Frederikshavn.
Rav i massevis. Uanset vind og vejr.

Om det er af den ene, anden eller måske en helt tredie grund, at strækningen kaldes Guldkysten, skal jeg lade være usagt, men navnet er i høj grad passende.

Besøg for oplevelsen skyld Guldkysten ved Frederikshavn, men helst under lavvande, ganske simpelt fordi fiskeriet for det meste er bedst der. Klart vand er også en fordel,  da det meste af strækningen er fuld af sten. Nogle af dem store, de fleste glatte, hvilket gør det svært at vade, hvis man ikke kan se. Selv om vandet er klart og man kan se hver en sten, er det stadig ikke nemt. Jeg kan ikke anbefale at affiske hele strækningen alene, af samme grund. Der er også dybe huller som gemmer sig under tang og mellem de mange sten.

Knæk og bræk ved Guldkysten i Frederikshavn!

Overnat kun få km. fra denne fantastiske fiskeplads: Hedebo Strand Camping.

Grejtip – et udmærket hjul til kysten

Shimano Stradic GTM RC

Stradic er en regulær klassiker, et ry hjulet ikke er kommet sovende til.

Mange tusinde havørreder er fightet og landet – land og rige rundt med dette lækre hjul. Dette er den nye forbedrede verison, men Shimano har naturligvis bibeholdt den populære perlehvide finish..

Køb den her

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler