Den rette flue til begynderen (kystfiskeri – vinter)


Tippet kommer fra Martin Toft

I dette indlæg vil jeg forklare hvilke fluer jeg bruger til kystfiskeri om vinteren. Jeg vil også forklare hvilke farver jeg bruger til brunt/uklart vand og til klart vand. Jeg vil også beskrive, hvordan jeg fisker de enkelte fluer.

Vinter

Klart vand:

Når vandet er klart bruger jeg små kraftigt farvede fluer som kan irritere fisken til at hugge. Rød, pink eller glimmerfluer har jeg mest succes med.
I det klare vand bruger må det gerne være små tanglopper eller polar Magnus.

Mine ynglingsfluer i klart vand om vinderen: 

Denne flue Hedder: Pink tangloppe.

En effektiv flue som fiskes bedst langsomt.
Fluen bliver oftest brugt til fisk der hugger forsigtigt.

Fluen her hedder: Polar Magnus.

Polar Magnus fiskes bedst efter min mening med et jævnt til hurtigt tempo. Har man mærket hug på denne flue uden at fisken har taget, kan man sommetider med succes lave et spinstop og lade fluen falde og derefter genoptage indtagningen, man accelerer efterfølgende til et hurtigere tempo, hvorefter havørreden ofte hugger igen.

(fisken hugger ofte i selve spinstoppet også)

Brunt/uklart vand:

Når vandet er uklart om vinteren fisker jeg med meget kraftige fluer. Ofte med Marabou fjer. Marabou er et fjer som er meget blød, hvilket gør at fluen virker mere levende i vandetMarabu-materialet breder sig i vandet og får fluen til at virke stor og muligvis truende på havørrederne. En større flue der evt. imiterer en fisk, kan tirre havørreden der måske fornæmmer at dens territorie/standplads bliver truet, dette får den til at hugge på fluen. Men da havørreden også spiser fisk kan det også være at den hugger fordi at ens flue ser appetitlig ud. Hovedsagen er at jeg har meget succes med fluer på ksyten der er lavet med marabou.

Min yndlingsflue til uklart vand om vinteren. 

Denne flue har ikke noget navn da det er mit eget design.

Fluen fiskes bedst langsomt, med en flere spinstop i indtagningen i hvert kast.

Min flue er bundet med marabou fjer.

Knæk og bræk derude!

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler