December tip til kystørred


Tippet er fra Dennis Flynder Rasmussen

På grund af at vandtemperaturen stadig er høj for årstiden – 6-7,5 grader varmt, er chancen stadig størst ved stenrevet, pynten eller yderkysten.
Så det handler om at tjekke vandstand på DMI for den enkelte plads. Om det er faldene eller stigene vand, højvande eller lavvande der er det bedste på den plads man vil affiske, finder man kun ud af ved at prøve begge dele.

Fluer som jeg mener kan føre til succes er silde fluen. Netop fordi de store sildeæderne jager sildene inde ved kysten lige nu.

Havde vandtemp. været under 4 grader varmt var sildene trukket ud på dybt vand og i hælene på dem, havørrederne.

Fjordene og vigene kan fiske godt allerede nu men der er mange farvede fisk imellem også p.g.a. vandtemperaturen er høj for årstiden.

Affisk hurtigt og få afsøgt meget vand eller flere pladser på en dag. Der er også mange sej langs kysterne stadigvæk, de hugger på hvad som helst og de er både i fjorden, vigene og yderkysten. kom langs (Sønderjysk for: Kom ud af busken eller op af sofaen)  og få dækket noget vand og pludselig har man fundet en stime havørreder med en eller to af de helt store sildeædere imellem.

Knæk & bræk derude!

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler