Dags-kysttur på Nordals


Denne beretning kommer fra Martin Toft

Mod kysten på cykel

Dagen startede kl. 6.00 om morgenen. Jeg var taget på kysttur med Jakob Koch en dygtig bombarda fisker.
Vi var begge meget spændte på hvordan dagen ville se ud, da denne uge ikke havde givet meget på tidligere ture..
Vi var på vej til et sted på Nordals der hedder lyngen. Jeg kendte fiskepladsen i forvejen og vidste at den kunne give fisk, også pæne fisk.
Turen derover var lang da vi valgte at at cykle. Før vi nået frem var der gået ca. 1 time og 30 minutter og jeg var meget træt da jeg havde cykelvognen med alt vores grej i.

Endelig fremme

Da vi endelig nåede frem så det perfekt ud, vandet var klart med få bølger. Jeg lagde ud med fluestangen, min ven Jakob startede med bombarda og flue. Jakob havde masser af kontakt med fisk samt følgere. Jeg havde dog ingen kontakt til fisk hele formiddagen så jeg valgte at skifte om til blink.

Vi fiskede frem til kl. 18.30 og havde fået 2 fine fisk på henholdsvis 44 og 52 cm. Alle fisk blev skånsomt genudsat.

Vandet var perfekt, få bølger og med solnedgangen i baggrunden blev det til et godt billede af Jakob.

Da vi nærmede os aftenen kunne vi se at fiskene var trukket længere ind. Derfor valgte jeg at skifte om til fluestangen igen, Jakob fortsatte med bombarda og flue, denne gang valgte han dog at bruge en sort flue som var flydende. Den skulle forestille en lille fisk som brød overfladen.

Fluen virkede perfekt og endte med ligge til grund for næsten alt succes på turen.

Jakob startede med at få en fin blank fisk som vi fik et godt billede af.

Jeg fik en fisk senere på aftenen. Jeg mistede dog fisken, men vi nåede da at få et billede, hvor jeg står med Flex på klingen.

Fin fisk huggede på skumflue. Mistede den dog helt inde ved linekurven.

Jakobs fine blanke fisk.

Knæk og bræk

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler