Agn-rig til kysten


Dette tip kommer fra Martin Toft

I de kolde vintermåneder kan jeg godt lide at sidde med bobleflåd og agn efter havørrederne. Bare sidde og nyde en varm kop kaffe eller varm kakao. Det er let og effektivt at fiske med både levende, dø eller kunstig agn på denne måde..

Der er mange forskellige rigs (opstillinger) til dette fiskeri, en af de simpleste og den jeg bruger ser således ud:

Agn: Som agn kan man bruge alt lige fra småfisk til kunstige agn som Gulp tobis eller ev.t Gulp børsteorm. Om vinteren bruger jeg oftest ganske normale regnorm eller tobis – døde eller levende. Hvis du fisker med Gulp er det en fordel at fiske aktivt, altså spinne langsomt ind.
Jeg fisker oftest med levende agn da jeg hellere vil nyde en varm kaffe og lade agnen gøre arbejdet.

Efter en lang og hård arbejdsdag er dette alternativet når tanken om aktivt fiskeri stopper lysten til at køre til kysten.

Knæk og bræk

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler