Aftenen hvor alt spillede ind – fiske karrusellen


Denne beretning kommer fra Mads Gylling.

Vandet omkring mig var levende. Man kunne se havørrederne jage derude.
Imens vinden røg ind gennem det ene øre og tog tanker om lillemor der puslede rundt i huset derhjemme og ungerne der sødt lå i sine senge med ud af det andet, tænkte jeg mere og mere på hvor lækkert det var at være ude denne aften.

Der var generelt et sjovt spil i vandet i dag. Jeg stod og så på ørreder overalt indenfor kort kasteafstand, når de så pludseligt stoppede deres vandoverflade aktiviteter, blev jeg besøgt af flokke af marsvin på over 50 individer kun 3-5 meter fra mig.

Imellem dette nævnte senarie som udspillede sig gang på gang, som om jeg var på en karrusel, ja så huggede hvillingerne??

Det vildeste og mest specielle rotations-fiskeri jeg nogensinde har oplevet.

Min onkel kom ned til mig på pladsen en time efter mig. Fiskene og de små tandhvaler havde ikke noget imod en tilskuer mere og fortsatte deres turnus.
Hvillingerne huggede i hvert kast når deres tur var kommet, det samme kan ikke siges om havørrederne desværre. Og marsvinene huggede vores fiskeri. Men sikke et syn!

Da havørrederne var tilbage foran os atter engang slog min Onkel til. Bang , bang, bang. 3 havørreder på 30 minutter over 45 centimeter. otte minutter til hver fight og 2 minutter til landing, afkrogning, øjen-savleri og genudsætning. Således skal den smedes!

Der var lidt mørkt og jeg prøvede at filme scenarierne med min mobil, men fik bare skygger og silhuetter ud af det. Æv!

Da mørket lukkede helt af for lyset og vinden lagde sig. Kunne vi virkelig høre vandet boble af liv. En helt igennem super aften, en aften hvor alle kortene faldt i vores favør og alt spillede ind.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler