Fiske-galskab!

Torsk

Mogens så på Jesper der halede op som var det den sidste fisk han ville fange. I sin iver svingede Jesper den velvoksne torsk op over rælingen og lige ind i hovedet på en ældre herre ved siden af. Mumlende i skægget efter at have fået en undskyldning fiskede den ældre herre videre. Jesper var tydeligvis flov ved situationen og begyndte, efter at have sikret sig at manden var ok, at fiske videre.

Mogens der var gået rundt om styrhuset for at grine af, kom listende tilbage og uden at sige et ord, satte han sig ned på dækket med en lille jægermeister i hånden.

Efter at have rejst sig op igen gik Mogens over på siden af Jesper for at fiske.
Ænsende noget ud af øjenkrogen, så Mogens over på Jesper. efter at skipper havde fundet en ny torskebule og alle havde firet ned, men nåede ikke at reagere før det var for sent.

Den ældre herre havde helt ovre fra Sverigesiden svinget en mindre torsk og som en boomerang var den nu på vej ind i højre side af Jespers ansigt.

Da torsken ramte røg både Jespers stang, cigaret og savl til venstre og det virkede som om kinden bølgede i mindst et halvt minut efter.
Rødglødende på den ene side, kunne Jesper kun stå der og se til. mens 10 ældre herrer som havde taget et afbræk fra den lokale skak-klub, skraldgrinede..

Hvem kunne tage den latter fra dem..

Den ældre herre kom muntert over med et glas Gammel Dansk og klappede Jesper et par gange på skulderen. “Skål!”, sagde han, “det er ikke sådan når man har fisk på hjernen!”.

Jari