Karpe! Vil du spise en karpe? Det må du ikke!


Forord

Skal vi kalde en spade for en spade og gøre op med nogle af de mange spørgsmål om karpen. Skal fakta på bordet og er vi parate til at kalde karpen, ligesom eksempelvis gedden, for en spisefisk?

Der findes mange forskellige agn og kroge til at fange en karpe, men hvilke virker rent faktisk efter hensigten? Det har vi undersøgt for dig og vi vil her give dig vores bud på det bedste agn til karpefiskeri.

Pro Line Fluor Pop-Ups 

Pro Line Fluor Pop-Ups er en boilie, der bruges som agn til karpefiskeri. Dette produkt holder både godt på duften, som tiltrækker karpen, men det holder også godt på smagen, så karpen bider sig godt fast.

En anden god fordel ved Pro Line Fluor Pop-Ups er, at du kan fiske med det i lang tid, for boilien bliver opløst meget langsomt – modsat andre boilier.

Pro Line Flour

Hvis duften og smagen ikke var nok til at tiltrække karperne, så hjælper farven på Pro Line Fluor Pop-Ups. De flotte skrigende farver gør opmærksom på sig selv, så karperne nemt får øje på det og prøver at spise det.

Du kan få med smag af mango eller ananas til din boilie, men vi vil nu anbefale at lade karperne spise dem, selvom de ligner slik. Du kan købe Pro Line Fluor Pop-Ups der er det perfekte agn til karpefiskeri ved at trykke på billedet eller klikke lige her.

Hvis du gerne vil have mere grej til dit karpefiskeri kan du læse vores anbefalinger til det bedste at have med på fisketur efter karper lige her:

Intro

Karpen – en efterhånden almindelig fisk at finde i vore danske, ferske vande. “Helt af sig selv” flyver karpen til søer den aldrig før har været i og efter nogle år, kan den fanges, fighten nydes og den indkøbte digitalvægt – tælle alle de kilo til ende den er produceret til.

For mange er karpen en fisk hævet over andre fisk og anses ikke for at være hverken en spisefisk eller en fisk man må fange på almindelig vis, som almindelig lystfisker.

Er karpen en spisefisk? – ja

Er den fredet? – nej

Er den dansk? – nej

Vil du se opskrifter på karpe? Klik her..

Karpen er en fænomenal fighter

Ligesom alle andre fisk skal karpen behandles ordentligt. Om den skal spises eller genudsættes er op til dig og ejeren af søen den er fanget i. Er det en offentlig sø, er det dit valg og dit valg alene, med mindre andet står skrevet.

En karpe kæmper som i en drøm og om morgenen før man helt vågner op, er det som om lyden af bremsen der konstant hyler og følelsen af de ømme arme, ikke helt har forladt en.

Kræfterne de har er næsten uden sidestykke og glæden over at kroge og lande en – altid en oplevelse. Udover det, er karpen ligeså stærk og ømtålelig som mange andre fisk herhjemme.

Karpen skal ses

Uanset karpeart, kan man næsten sige at alle karper er flotte. De findes i næsten alle farver og kan blive meget store.
Som store sø-køer svømmer de dernede under overfladen og græsser, alt afhængigt af årstiden, og virker nærmest majestætiske med deres langsomme og sikre fremdrift i vandet.

Måske er det derfor at selv de royale i sin tid spiste dem i juletiden: Læs mere om dette her: Klik her

En kort tekst som denne, kan udløse ramaskrig blandt nogle danske karpefiskere og andre ikke.

Jeg fristes til at skrive, at dem der måske har svært ved at sluge disse fakta, har bekræftet påstanden om, at karpen er højnet til at være mere end den hårdt-fightende, spiselige, asiatiske, af mennesker udsatte art, her i landet,  den er..

Som man i soldatertiden sagde: Afslut at gå på listefødder!

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler