Til begynderen – bundtackle


Jeg har lavet et billede til begynderen så man kan se hvordan jeg fangede karpen ovenover her. Det er nemlig ikke videnskab. Forfanget kastes ud og bremsen løsnes så karpen kan trække i linen uden at mærke modstand og så er det bare at vente. Man kan lokke karperne til ved at kaste en god del majs og evt. halve eller hele boilies ud i vandet omkring ens agn for at få karperne igang med at spise. Når de evt. har spist lidt majs og nogle af de bolies der ligger uden krog, bliver fiskene mere afslappede omkring det at spise hvad der ligger foran dem, og i sidste ende er det forhåbentligt boilien på vores forfang de sluger.

Man har lavet det sådan at maddingen -boilies eller majs for den sags skyld – ikke sidder på krogen. Når karpen har taget boilien uden at mærke krogen, sluger den – og krogen der sidder lidt længere fremme – gør så at karpen oftest kroges i mundvigen og så er det for sent at spytte ud. Når karpen er landet er det på grund af krogningen i mundvigen også nemt at genudsætte den smukke fisk.

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler