PVA – hvad, hvordan og hvorfor? – Karpefiskeri


Artiklen er skrevet af Joachim Fabricius

Et par gode råd til den nystartede karpefisker

Måske har du allerede hørt og set det virke, eller også er det første gang du ser disse tre bogstaver i forbindelse med karpefiskeri: PVA. Det er smart, nemt og sejt på alle tænkelige måder.

Hvad er det?

PVA er et materiale som opløses når det kommer i forbindelse med vand. Denne egenskab har gjort det til et meget populært produkt når det kommer til at lokke fisk til sin krogagn.

Produktet produceres af mange forskellige producenter, og i flere forskellige varianter. PVA fås bl.a. både som poser, til at hælde sit foder ned i, eller som tråd til at montere boilies eller pellets på.

Hvordan bruger man PVA?

PVA bruges, hvis man ønsker at placere sin agn lige ved siden af, eller nærmest oven i det foder man bruger til at tiltrække fiskene. Man fylder ganske simpelt en PVA-pose eller tråd med foder, fastmonterer den på krogen, og kaster den ud sammen med krog og agn. Når posen eller tråden rammer vandet opløses den inden for ganske kort tid, og tilbage på bunden ligger krogagn og foder tilbage – smart!

PVA er godt til forfoder, så længe man ikke har blandet for meget vand i. Man kan også fylde posen med helt tørt rasp, og der vil stå en sky af brødkrummer omkring agnen, til glæde for små såvel som større fisk.

Hvorfor bruger man PVA?

Nøgleordet er præcision – fiskes der på åbent vand fra bredden er det svært at placere krogagn og foder tilstrækkeligt tæt på hinanden. PVA’en kan desuden, hvis den monteres på krogen, være med til at sørge for at denne ikke sætter sig grøde og ødelægger fiskeriet.

Knæk og bræk!

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler