Havørred i åen – Wobler


Intro til woblerfiskeri

Wobleren er et super effektivt redskab til store havørreder. Af en eller anden årsag kan man med de frække woblere og deres vrikkende gang, sommetider vække de store og erfarne ørreder fra, at overhovedet ikke at ville noget. Til af ren irritation at hugge som gale. Det kan skyldes at fisken ikke vil dele sin plads med andre artsfæller og reagerer med truende territorial adfærd. Det kan også være at wobleren simpelt hen ligner dét stykke slik, man bare ikke kan sige nej til, selvom man har spist både, anden, flæskestegen, kalkunen og mormors Risalamande til jul.
Facts er at wobleren virker.

Kraftige farver! Nogle sværger til orange, andre mener en anden farve er god til åen og nogle helt tredie mener at alle farver kan bruges. Så hvad skal vi ligge i det? Har vi ikke selv erfaringen må vi jo forsøge os frem.. Eller stole på hvad alle andre siger. Det er godt at vi har så mange sider om lystfiskeri i Danmark. For så kan man nemlig se hvad der virker. Et billede af en fin å-ørred med en Rapala eller en anden god havørredwobler hængene fra kæften, er ikke til at tage fejl af.

Todelte orange, gule og grønne Rapala Scatter Rap Jointed wobler har virket for mig. Den har et uforudsigeligt spil i vandet og skaber illusionen af det perfekte byttedyr. Den er direkte udviklet til fiskeri i åer efter ørreder.

Hvis du kunne tænke dig at købe denne fantastisk wobler, så tryk på billedet eller klik her.

Ligeledes har jeg haft en del succes med Nils Master Invincible woblere. Det er finsk kvalitet, som vi ellers kun så i de gamle Nokia-telefoner. Du kan finde Nils Master Invincible woblere i mange forskellige og farverige varianter.

Ligesom Rapala wobleren, så er Nils Master Invincible også udviklet specielt til at kroge ørreder i åer. Hvis du gerne vil have fat i denne flotte wobler, så kan du købe den ved at trykke på billedet eller lige her.

På de dybe strækninger eller de dybe høller af åerne, kan det være svært at nå ned til fisken (Især med flydende woblere). Det er her en god idé at blybelaste wobleren.

Det kan gøres ved at man bruger en tregangssvirvel (Ikke for stor, men stadig stærk nok til at kunne holde en stor, hårdt fightende havørred. Så af god kvalitet.) Der må gerne være 80-120 cm line fra wobler til svirvel, og i sidegrenen/sideøjet binder man 20- 40 cm line (Ikke for lang) og herefter bindes blyloddet på enden af linen i sidegrenen/sideøjet.

Linen i sideøjet af svirvelen der leder til blyloddet, må gerne være en anelse tyndere en hovedlinen og linen til wobleren. Dette vil gøre at, når du får bundbid og sidder urokkeligt fast er der chance for at det kun er blyet du mister.

Wobler videoer

Havørredfiskeri i dansk å

Havørredfiskeri i dansk å

I disse videoer bliver wobleren taget i brug med stor succes.

Anbefalet grej

Shimano Stradic CI4

Ved fiskeri i åen er det vigtigt grejet er i orden. Det gælder ikke mindst det hjul du benytter. Åens ørreder er stærke, og det er derfor vigtigt med en stabil og kraftig bremse. Er der noget Shimano er kendt for, så er det gear og bremser! Deres teknikker er velprøvede, og blandt de bedste i verden. Med Stradic serien har Shimano ramt plet, og det med teknikaliteter, funktionaliteter, og ikke mindst prisen.

Køb den her.

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler