Havørred fra Varde Å på stykket med frit fiskeri!


Forord:

Dagen i dag er dedikeret til min kære moster og hendes kære mand. Udover at være nogle dejlige personer har de også været så venlige at donere cykeltraileren jeg cykler rundt i Danmark med. Derudover har begge deres drenge, mine fætre, været inde over min laksefangst i Sneum å (det var dem der filmede) og i dag var den yngste med igen på denne tur, der også endte godt.

Dagens fangster og oplevelser

Min barndoms å havde som vejret, valgt at vise sig fra sin rolige side. Vandet strømmede langsomt og spejlblankt forbi os. Sandbreder, strandede grene og udtørrede vandplanter indikerede at vandet stod lavt – meget meget lavt.

Min erfaring siger mig at det lave vand ikke altid er en hindring. Sommetider står fiskene længere tid i de dybe huller og venter på mere vand og kan man finde hullerne, er der en chance.

En bro der ofte har givet mig fisk før, fik et par kast under sig. Hurtigt fik jeg hug i et opstrøms kast. Fighten var ikke prangende, men hvad gør det når fisken er smuk som en havørred kan være:

Fedt at et stykke der kun kræver statstegnet gang på gang kaster fine fisk af sig. Et par dage inden jeg startede min tur rundt i landet, fik jeg også en fin havørred på dette stræk.

Min fætter ville også være med på tavlen og fangede en smuk aborre:

Som man kan se på billedet er det altid lige fedt at have en påtrængende “fotograf-fætter” helt oppe i fjæset 🙂 Forståeligt nok.

Han var dog glad for fangsten.

Jeg fik en lille gedde efterfølgende og efter kun en time ved Varde å, var det slet ikke så ringe endda.

Knæk & bræk

Vi fiskede begge med spinnere i størrelse 4. – henholdsvis Mepps Aglia med sølvblad og Michel Pezon med guldblad.

Du kan finde Mepps Aglia lige her.

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler