Spinflue


Intro til fiskeri med spinflue

Spinflue: en flue man kaster ud med spinnetang.
I mange tilfælde er spinfluer store, ikke nødvendigvis tunge, for det bliver de helt automatisk når de bliver våde.

De imiterer både ål, snog, frø, mus, fisk og en fugleunge. Ganske vist ligner de ikke alle disse ting, men et godt gæt er at gedden tror fluen er en af disse byttedyr når den tager den.

Spinfluerne er typisk lavet med en lang hale der går frækt i vandet. snor sig som en ål om man vil.

Der er lavet flere forskellige slags, nogle med tunge hoveder og nogle uden. Alle slags kan fiskes både i overfladen, under og dybere nede.
Er man en af dem der går ved meget store søer eller i brakvand i fjordene kan de også fiskes efter det der kaldes bombardaflåd.

Geddefiskeri med spinflue er enormt sjovt. Ofte fisker man med dem i søer, moser eller åer med lav vandstand. Her kommer gedderne helt op i overfladen eller helt ud af vandet i sin iver efter at tage fluen. Hiv dem ind i korte eller lange ryk alt efter behag. De kan også spinnes ind i et jævnt tempo, men er bestemt ikke nær så effektivt. Se eksemplet hvor der fiskes med spinflue i videoen på siden her. Denne dag blev der taget i alt 18 gedder på spinflue i løbet af 4 timers fiskeri. Derudover har jeg selv taget en gedde på 11,2 kg. på en gul og sort spinflue ved navn Hairy Killer. De 18 gedder blev taget på henholdsvis sort/rød og hvid/sort. Disse tre farvekombinationer er helt fantastiske til geddefiskeriet.

Husk geddeforfang på minimum 40 cm. Så er du sikker på at gedden ikke skærer linen over når den voldsomt kommer for at tage din agn. Den rammer til tider ved siden af, men ikke regelmæssigt.

Anbefalet grej

Materialerne består af epoxy hoved & en blanding af kanin-& rævepels.
Vægt, tør: 25 gr.
Vægt, våd: 35 gr.

Køb den her

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler