Pikes on a stick – Dennis Flynder Rasmussen


Life is a highway, I wanna ride it all night long – do do dum, yeah!

If you’re going my way, I wanna drive it all night long!

Musikken spillede på fuld skrald, nu skulle der fanges pikes!
triple 0´eren (the stick) skulle ud og fange gedder, hug åh!

Efter at have fundet små huller om aftenen i juledagene til at binde geddefluer, skulle jeg, der ellers normalt kun skyder – skydeline efter sjøørrets, have mig nogle fede julepikes.

Pille, pille, pille. vikle, binde, binde av for satan! L… krog.

Aaaah – pikes kan godt lide lugten af blod. Det lader vi sgu sidde 😉

En masse fluer klar til “The pike on a stick tour!”

Ankomst til destinationen hvor geddefiskeriet skulle foregå

D. 25 december 2013.

Julegedderne ventede på mig alt imens flyderingen blev mere og mere luftfyldig. Jeg var også afsted på selve juledag hvor jeg fik en god gedde i samme sø på 86 cm.
Min drøm var at få en 10 kg´s eller derover på mit ultra-lette grej og forhåbentligt opleve mit livs danske fight inden jeg tager til Maldiverne den 7 Januar 2014 efter GT´s og andre sindsygt fightende fisk.

På vandet

Søen virkede stor i dag, trods intet havde forandret sig siden dagen i går. Grunden var nok at gedderne ikke lod sig narre nær så hurtigt som juleaftensdag.
Efter en time uden hug sejlede jeg ind og måtte lave en grimasse passende til den følelse det var ikke at mærke fisk. Jeg kunne vel også skrive hvordan det føltes, men det er der så mange der gør.

Nogle syntes at jeg er en særling 😉 , men som en af mine  kammerater udtrykker det: Hvem siger at det ikke er alle andre mennesker der er særlinge. At følge “normalen”, at være ligesom alle andre, er ikke det vi mennesker er skabt til. Så er intelligensen ihvertfald spildt hvis dét er tilfældet.
Så kunne vi ligeså godt have myre-hjerner og gå i rad og række med blade og bær på hovedet.

Jeg satte fut i svømmefødderne og sparkede mig over til den ende af søen der gav gedde i går. Af en eller anden grund stod gedderne samlet der og efter få kast kunne jeg konstatere at det samme galte for dagen i dag.

Hurtigt tog en gedde fluen og en fed fight kunne begynde. Det var ikke den store gedde, faktisk langt fra, men denne gedde var åbenbart ikke klar over det samme som jeg og gik fuldstændigt amok.
Som en lille dreng begyndte jeg at “punke” det lille dyr. “Nåå, så du tror du kan klare mister sjøørret hva!?”
“Så kom da lille piky pike!” Gedden var fuldstændig ligeglad og fightede voldsomt videre. Jeg kan huske at jeg et kort øjeblik tænkte – vi ses om nogle år havørreder.
Geddefiskeriet er alt for fedt!

Ind kom den lille vildbasse dog efter at have kæmpet som skulle den dø i dag. En fin lille gedde værdig titlen – dagens bedst kæmpende gedde, ud af 3.

Lækker dag og et godt afbræk før jeg skulle videre til endnu en julemiddag!

Mon ikke storgedden kommer en dag, det tror jeg på!

God Jul!

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler