Hairy Killer – spinflue


Vanvittig effektiv agn til geddefiskeri  – året rundt. Fluen vejer lidt over 2o gram i våd tilstand. Den fiskes med alm. spinnestang og kan kastes langt når den er våd.

Lige når man pakker sin Hairy Killer ud af æsken og begynder at fiske, vil man finde ud af at den ikke synker lige med det samme. Her skal den rykkes lidt frem og tilbage i vandet eller kastes ud og indspinnes hurtigt, for at få vandet til at trænge ordentligt ind i pelsen.

Fluen hænger længe i vandet/synker meget langsomt, hvilket giver os lystfiskere en fordel, især om vinteren, da gedderne er lidt mere dvaske.
Gedderne går gerne dybere eller dybt i vandet i vintertiden, derfor skal fluen have lidt tid til at synke i, når der fiskes i dybere vande. Derudover kan muligheden for at fiske sin Hairy Killer langsomt, give flere storgedder en normalen. Storgedderne er ikke synderligt hurtige i den kolde tid, så når en langsom lækker flue kommer forbi, hugger storgedden ofte på den.

Om sommeren kan man løfte stangen under indspinning og fiske sin Hairy Killer helt oppe i overfladen, gedderne både “buler” og springer efter spinfluen på denne årstid. Et vildt og spændende fiskeri!

Hairy killer fås i flere farver, men den sort/gule er klart at foretrække. Af en eller anden grund er den kombination af farver et hit ,uanset hvilken sø, å eller hvilket brakvand man vælger at fiske i.

Fluen kan fiskes i korte eller lange – hurtige eller langsomme ryk, samt med en “normal” langsom og jævn indspinning eller en kombination af dem alle.

2 hurtige tip:

Forår/Sommer: lav så meget ballede i overfladen som muligt med din Hairy Killer i de lavvandede søer. Eller langs siv og mellem åkander i både dybe og lavvandede søer.

Efterår/Vinter: Fisk langsommere end en skildpadde kan gå – helt nede ved bunden. Nogle gange vil man finde ud af at gedderne hugger på fluen indtil et vist tidspunkt på dagen. Her kan det sommesteder være en fordel at sætte tempoet op, trods den kolde årstid.

Der er ingen regler uden undtagelse/undtagelser, når det kommer til fisk og hvad de vil hugge på.

Du kan købe Hairy Killer hos Billigt Fiskegrej lige her.

Denne gedde er fanget i 2014 på en sort gul Hairy Killer:

Jari

Jari bruger det meste af året ved vandet, hvor han rejser rundt i Danmark og fisker. Når han kommer hjem, skriver han artikler om det han oplever. Hans yndlingsbeskæftigelse er at fiske efter havørreder - både ved fjordene og ved kysten. I 2019 var han ude at fiske hele 340 dage, hvor han fiskede efter alle fiskearter i Danmark.

Seneste artikler