Guide til det praktiske flådrig


Indsendt af Joachim Fabricius.

Praktiske flådrig

Er du enten træt af trekroge som sætter sig i bilen, holdall’et eller andre uhensigtsmæssige steder, eller af at skulle af- og påmontere flåd og forfang hver gang du fisker for at undgå ovenstående, så læs med her, hvor du får et tip til det praktiske flådrig!

Hvad skal monteres på linen?

1.   En klassisk bummert er at glemme det vigtige lille flådstop – den lille gummidut som bruges til at justere dybden – når man begynder sit rig.
Flådstoppet sørger for at glideflåddet holder agnen på den dybde man har indstillet det til.

2.   Efter at have monteret flådstoppet sættes en perle på linen –det er vigtigt at flådstoppet ikke kan glide gennem perlen.

3.   Herefter monteres glideflåddet på linen, efterfulgt af en passende blybelastning. Flåddets størrelse vælges efter størrelsen på den agn man vil fiske under flåddet, og blybelastningen ligeledes efter, hvor mange gram flåddet kan bære – typisk mellem 15-­‐45 gram.

4.    Til sidst påmonteres en lås, hvorpå geddeforfanget kan på-­‐ og afmonteres. Når stængerne skal transporteres kan forfanget dermed tages af, og man slipper samtidigt for at skulle begynd forfra, hver gang man tager ud at fiske.

En sommergedde fanget på en skalle, fisket under flåd

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler