Fiskeri med agnfisk


Intro til fiskeri med agnfisk

Under kategorien agnfiskeri kan nævnes bl.a.

  • Flådfiskeri
  • Spinnefiskeri
  • Bundfiskeri
  • Dørgefisker

De fiskearter der oftest bliver brugt til geddefiskeri med agnfisk er: Skalle, Sild, Makrel og i søer med mange Aborrer: Aborre.
Skallen bruges generelt mest af de 4 arter året rundt. Flådfiskeri med agnfisk behøver ikke at være indviklet for at være effektivt.

Geddefiskeri med flåd/prop

Egentligt er det eneste man behøver for at have succes på geddeturen med agn, en prop, et stålforfang (helst 40 cm. lang eller mere) og en trekrog.

I søer med lavt vand som i søen vist i øverste video til højre her, kan man med fordel sætte proppen helt ned til forfanget så skallen bliver fisket de ca. 40 centimeter under overfladen. I søer, moser eller åer er prop og skalle som regel en sikker vinder når geddens jagt-instinkt og sult skal vækkes.

Er vandet man fisker i dybt sætter man proppen højere oppe ad linen og fisker derved dybere. Enklere bliver det ikke.

Inden man kaster ud og efter at krogen er sat i agnfisken er det en fordel at dyppe agnfisken i vandet for at se om den flyder. Flyder den kan man med fordel lave et par huller med en kniv eller andet spidst i agnfisken så den synker ned i rette dybde.

Trekrogen sættes lige bag ved gællelåget, forsøg at sætte krogen så den går ind under rygbenet på agnfisken, dette gør at fisken ikke falder af i kastet. Sæt kun den ene af krogene fra trekrogen ind i agnfisken. Dette gør at krogen nemmere kan sætte sig i geddens mund i modhugget. Når krogen sættes foran på denne måde kan man i de fleste tilfælde nøjes med at vente 10 sekunder med at give tilslag/modhug.

Gedden sluger sit bytte forfra/med hovedet først. Da gedden har en stor mund og nemt kan sluge agnfisken man fisker med i en mundfuld, er det vigtigt at holde øje med proppen det meste af tiden når krogen sættes forrest på agnfisken. Får gedden for lang tid til at sluge skallen helt, bliver det svært at genudsætte fisken. Vent derfor ikke længere end 10 sekunder.

Agnefiske video

Her kan ses hvordan det ser ud når gedden tager din skalle

Anbefalet grej

Savage Gear MPP Baitfish Rod

Fiskeri efter gedde med naturlig agn er en effektiv, og sjov form for fiskeri. Hvad enten du fisker med levende eller død agn, er der dømt oplevelser ved dit fiskevand. Grejet skal kunne håndtere store vægte, og det kan MPP Baitfish stangen fra Savage Gear. Fiskeriet kan foregå både med og uden prop, og der er ikke noget som at se proppen gå under første gang!

Køb den her

Martin

Jeg er skribent på fiskesæson.dk, hvor jeg skriver om alt indenfor lystfiskeri og dets mange facetter. Jeg er opvokset ved Silkeborgsøerne, hvor jeg naturligvis flittigt har fisket efter forskellige fisk. Desværre har fiskeriet stået stille, da jeg gik på universitetet, men nu har jeg igen tiden til at nyde min hobby og komme ud og stå ved vandkanten. Både ved søerne, kysterne og ved put and take.

Seneste artikler