Gaveidéer til din fiskerfar


Du kender sikkert følelsen. Du står før fars fødselsdag eller juleaften, og kan simpelthen ikke komme på, hvad du skal finde på af gave til din kære far, som alligevel selv køber alt det, han har brug for. Heldigvis er der hjælp at hente her hos fiskesæson.dk. Er der noget vi ved, om fædre der fisker, er det nemlig, at de aldrig kan få nok grej – og især ikke grej af kvalitet.

Så er du træt af at bespise din far af med en halvkedelig rødvin, har vi her på fiskesæson linet seks gaveidéer op til den fiskeglade far. Om du så skal af med 50 eller 800 kr., vil vi i denne artikel forsøge at finde lidt forskelligt frem fra grejboksen, samt et bud på hvad de lidt større gaver kunne indeholde.

Til at starte med er det værd at gennemgå det lidt mindre grej, som man aldrig kan få nok af – herunder bl.a. endegrej. Senere i artiklen vil vi prøve at komme med et gavebud på mere klassisk fiskegrej såsom stænger, hjul og andre praktiske – men også lidt større – gaver.

Lidt til kysten og Put & Take-søen

Et af de mest sikre køb til den gængse lystfisker må siges at være et ordentligt blink. Blink har det med at forsvinde på havbunden, og man kan derfor aldrig få blink nok i sin grejkasse. Derudover er der en fordel i altid at have en alsidig blinksamling, så man kan justere sit endegrej i forhold til årstid og fiskens forskellige byttepræferencer.

Der findes blink til mange former for fiskeri, og det handler derfor også tit om at finde ud af, hvilke præferencer din far har som lystfisker. Dog kan man aldrig gå helt galt i byen med lidt blink til kysten og Put & Take-søen. Her laver svenske ABU Garcia en række blink, som de fleste lystfiskere er trygge ved, og som har været populære igennem en lang række år.

Til søen har ABU Garcia bl.a. lavet det ikoniske ABU Atom-blink, som efterhånden har kultstatus i lystfiskerkredse. Blinket er klassisk endegrej, når der skal fiskes efter gedder og andre større rovfisk i de danske søer. Blinket findes i syv forskellige farvevarianter med mulighed for at vælge mellem en vægt på hhv. 20, 25 og 35 gram – alt efter præference.

For at være på den sikre side og sikre en mere alsidig gave, kan du passende blande Put-blinkene med lidt kystblink fra samme producent. ABU Garcia står nemlig også bag et klassisk havblink i form af Toby-silhouetten, der ligeledes er en favorit blandt fiskerientusiaster.

ABU’s Toby er et klassisk blink indenfor havørredfiskeri, og er således også en sikker vinder hos enhver lystfisker. Blinket kan fås i hele 12 farvekombinationer og med en vægt på 7-28 gram. Det er vigtigt at sørge for, at vægten du vælger passer nogenlunde til den stang, som din far typisk tager med til kysten. Men igen – der kan blandes, da Tobyen ikke koster alverden.

Fluesæt til havørredfiskeri

Havørredfiskeri er noget der kan få de fleste ud af døren. Og har din far interesse i fiskeri, er chancen for at han har haft snøren i efter havørred stor. En af de lidt sjovere gaver du kan give, som samtidig er uhyre brugbar, er forskellige former for fluer.

Fluens meget karikerede udseende gør det typisk til en lidt mere finurlig gave, da fluerne faktisk tit er utroligt flotte. Samtidig har jeg aldrig hørt en fisker brokke sig over at have for mange fluer, da legen med de forskellige former og farver typisk ingen ende har.

Fluer kan oftes købes enkeltvis hos din lokale fiskemand. Der findes dog et hav af pakkeløsninger online, hvor du ofte kan finde kvalitetsfluer i pakkeløsninger til gode priser. Et godt bud på en kasse med havørredfluer, kunne f.eks. være Dragons Baltic Seatrout Sortiment, som indeholder fem forskellige fluer – alle bundet på kvalitetskroge. Sortimentet kan du finde her.

Hvis du gerne vil have det store overblik over det bedste fiskegrej man kan købe, så har vi lavet en ultimativ guide, som giver dig informationer om alt indenfor det bedste fiskegrej. Du finder guiden lige her:

En kvalitetsboks til grejet

Hvis du nu har valgt at forkæle din far med en masse løst endegrej, var det så ikke noget med at få det samlet i en ordentlig grejkasse? Eller måske er du træt af at se, at intet synes organiseret hos den habile lystfisker, som “jo har styr på det”.

Mange fiskere har grej fra flere årtier, og det kan hænde hos nogle lystfiskere, at grejet er aflagt i afdankede plastikæsker, som ikke er blevet tømt i mange år. En god organisationen sikrer ikke bare en stressfri fisketur, men optimerer også lynhurtigt den tid du kan have snøren i vandet, i stedet for at ligge på knæ med grej der er filtret sammen.

Selvom mange fiskere sjældent har øje på fiskeboksen som ny investering, er det altid et lækkert grejfundament at have, hvorfor det også gør sig ideelt som gave. Der er sket meget indenfor boksene i de seneste år, hvorfor du også ville kunne overraske med smarte løsninger, som far måske ikke engang vidste eksisterede.

Herunder finder vi blandt andet grejtasken, som er den perfekte gave til fiskeren, der vil holde sig mobil, men samtidig også være organiseret på farten. En taske som Savage Gears Lure Specialist Rucksack vil uden tvivl vække jubel hos din far. Tasken sikrer nemlig at du kan tage tons af grej med, uden at det bliver for uoverskueligt.

Udover at være i fuldstændig vandtæt materiale, er tasken spækket med forskellige praktiske lommer. Derudover medfølger tre grejkasser, der passer perfekt til taskens hovedrum. Så udover at fylde op med forskelligt endegrej, kan lystfiskeren altså også have diverse værktøjer, fiskehjul og andet med på farten.

Hvis du overvejer at give en gave, som din far med garanti får brug ud af, er Savage Gears Specialist Rucksack helt klart en anbefaling værd.

Hvis du er mere til en klassisk grejboks, så har vi også samlet de bedste grejbokse i en artikel. Du finder den lige her:

En lækker spinnestang i dansk kvalitet

Det er tit uoverskueligt at skulle navigere rundt i det væld af fiskestænger, der efterhånden kan findes på markedet – især når du skal prøve at imponere din far, som garanteret har sine egne præferencer på området. Derfor vil vi komme med et bud på en spinnestang, som de fleste lystfiskere gerne ville have liggende under træet.

Det drejer sig om danske Savage Gears Black Savage Spin, der er en fast action spinnestang i verdensklasse, men som også fås til en overkommelig pris. Stangen egner sig utrolig godt til moderne spinnefiskeri, og er et super veldesignet bud på en moderne kulfiberstang. Hvis du har en far, der går op i kvalitet og design for en overkommelig pose penge, er Black Savage Spin den perfekte gave.

Udover features som dens Hard Camou-håndtag og stærke CSS SIN øjer, findes stangen i flere forskellige størrelser, afhængig af hvad den skal bruges til. Det vil også sige, at stangen tillader et alsidigt brug, så du kan matche den med fars fiskepræferencer. Derudover medfølger en tjekket stangtaske, som gør den utrolig let at have med på farten.

Lyder det som en gaveidé til din far, kan stangen erhverves her.

Hvis denne fiskestang ikke er noget for din far, så fortvivl ikke. Vi har skrevet mange artikler om de forskellige typer af fiskestænger og lavet en ultimativ guide om fiskestænger. Du finder guiden lige her:

Et ekstraordinært fiskehjul som øger fiskeglæden

Har du tænkt dig rigtigt at forkæle den gamle, så vil næste gaveanbefaling med garanti ikke efterlade et øje tørt. De fleste der fisker ved, at fiskehjulet betyder utrolig meget for fiskeoplevelsen i sin helhed. Et ekstraordinært godt hjul med en silkeglat gang kan – udover at være enormt funktionelt – bringe glæde hos selv den mest erfarne lystfisker.

Det er et af de dyrere områder at investere i, når det kommer til lystfiskergrej, hvorfor det her typisk heller ikke kan betale sig at gå på kompromis – man skal have et hjul, der holder. Og noget af det der holder, det er japanske Shimanos eminente design og innovation indenfor fiskehjul.

Verdens førende hjulproducent har med deres Ultegra FB-model skabt et hjul, der er en fornøjelse at fiske med. Med sit karakteristiske japanske design og materialer af allerhøjeste kvalitet, er modellen noget af det ypperste du kan erhverve dig inden for den prisklasse af hjul.

Med et hav af Shimanos innovative features, får du bl.a. G Free Body-teknologi, der forbedrer komfort og reducerer træthed efter mange kast, Shimanos lækre Hagane gear og XT-7 grafithjulhus, der sikrer at hjulet holder til mange års fiskeri.

Har du lyst til at forkæle din far med japansk kvalitet, kan hjulet erhverves her.

Alle har deres egne præferencer for fiskehjul. Det ved vi, for vi har skrevet rigtig mange gode artikler om diverse fiskehjul. Vi har endda også lavet den ultimative guide til valg af fiskehjul. Du finder guiden lige her:

PVC Waders fra Ocean

Til sidst vil vi hurtigt smide en anbefaling til dig, der vil give din far en utrolig praktisk gave, som kan hæve fiskeriet til næste niveau. Waders lyder umiddelbart ikke så lokkende som gaveidé, men det er i sandhed en af de mest praktiske ting at have adgang til som lystfisker. Waders giver dig nemlig friheden til at opsøge større dybder – og dermed også komme tættere på fiskestimerne og ud af din normale fiskevifte fra bredden.

Et solidt bud på et par kvalitetswaders kommer fra producenten Ocean. Denne waders kommer i solide, slidstærke PVC-materialer med høj komfort, herunder bl.a. med features som fix-lock-lukning, en yderst holdbar gummisål og et vandsøjletryk på over 20.000 mm.. Samtidig ligger de i den lavere prisklasse, hvilket gør det til en utrolig attraktiv gaveidé, hvis din far ikke skulle ligge inde med et par.

Hvis disse waders ikke lige falder i din eller din fars smag, så frygt ej. Vi har skrevet utallige artikler om de forskellige mærker indenfor waders og endda også en super guide, hvor alle kan finde deres favorit-waders. Du finder vores waders-guide lige her:

Afsluttende bemærkning

Det var alt for vores gaveanbefalinger for denne gang! Vi håber, at du har fundet, hvad du har ledt efter. Hvis ikke kan jeg varmt anbefale at tjekke de andre artikler her på Fiskesæson ud, hvor vi gennemgår produkter lige fra waders til specielle bundforfang til sandartfiskeri.

Rasmus Larsen

Fiskeri har altid spillet en rolle i min provinsungdom, hvor der tit har været tættere til den nærmeste å, end til den nærmeste sportsbar. Derfor har jeg både interesse og forståelse for især spinnefiskeri, som jeg har dyrket på hobbyplan. Med et ordentligt stykke researcharbejde suppleret med frilufts- og fiskerierfaring, håber jeg at kunne hjælpe læserne her på siden. Til daglig studerer jeg på Aarhus Universitet, hvor jeg bl.a. beskæftiger mig med kommunikation.

Seneste artikler